Sebastian Colțescu a vrut să se sinucidă în 2008. Drama arbitrului care a indignat Europa cu o remarcă rasistă

9 decembrie 2020 9:12   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Numele lui Sebastian Colțescu face vâlvă în Europa, dar nu cu ceva onorabil, dimpotrivă. Toată etapa din Liga Campionilor a fost umbrită de scandalul cu tentă rasistă de la Paris, în care Sebastian Colţescu (43 de ani) a folosit apelativul „negru“ pentru a identifica un membru din stafful clubului Istanbul Başakşehir.

Jucătorii formației turce Bașakșehir au părăsit terenul în prima repriză a meciului cu PSG, de la Paris, din Liga Campionilor, după ce arbitrul român Sebastian Colțescu, 43 de ani, a folosit o expresie rasistă la adresa fostului fotbalist camerunez Pierre Webo, 38 de ani, antrenor secund la Bașakșehir. Ulterior, și parizienii au ieșit de pe gazon. Meciul de marți, 8 decembrie, a fost suspendat și se va relua miercuri, cu o altă brigadă de arbitri, a anunțat UEFA.

Cine e însă Sebastian Colţescu, autorul acestei gafe prin care şi-a compromis defintiv cariera şi a pătat şi imaginea arbitrajului românesc? „Adevărul“ prezintă povestea craioveanului de 43 de ani.

Tentativă de sinucidere în 2008

Sebastian Colțescu a mai fost protagonistul unui episod care a şocat lumea fotbalului românesc și care s-a petrecut într-un moment în care Colţescu era în stare de suspendare. El a fost oprit din delegări până la finalul turului, după gafele sale din partida Gaz Metan Mediaş – FC Braşov, scor 0-0, din etapa a V-a a Ligii I, care a avut loc la data de 22 august 2008. Lui Colţescu i s-a reproşat atunci că n-a acordat gazdelor două lovituri de la 11 metri şi că n-a eliminat doi jucători braşoveni. Extrem de afectat, Colţescu a fost filmat, ulterior, într-o seară de vineri, când încerca să se arunce de la fereastra apartamentului său din Craiova, de la etajul 3! Conform martorilor, bărbatul urla: „Lăsaţi-mă în pace! Nu intraţi!“.După ce un echipaj de descarcerare şi unul de poliţie au sosit la faţa locului şi au spart uşa apartamentului, Colţescu a fost convins să nu recurgă la un gest extrem. La vremea respectivă, întreg incidentul a fost comentat de Ion Crăciunescu, fost arbitru internaţional. Acesta a dezvăluit că centralul din Craiova s-a aflat chiar la a doua tentativă de sinucidere!

Citește întreaga poveste pe ww.adevarul.ro și ce a spus Colțescu despre tentativa de sinucidere

Mai multe