Secretele omului care a calificat România la Euro 2016

11 octombrie 2015 22:33   Fotbal intern
Ultima actualizare:

România a învins Insulele Feroe cu 3-0 duminică seară (11 octombrie) şi s-a calificat la Euro 2016. Eroul a fost Constantin Budescu, autor a două goluri.

Anghel Iordănescu s-a certat cu toată lumea până să-l convoace pe Constantin Budescu la naţională, dar nici nu visa „Generalul” că tocmai el îl va scoate din belea. Iată însă cine e eroul de la Torshavn.

  • Ioan Niculae, patronul Astrei, l-a exclus din lot în 2013 pentru că e supraponderal şi nu se încadrează în programul echipei. „Esenţa vieţii lui sunt micii şi sarmalele. El mănâncă friptură la grătar şi dimineaţa. N-o să ajungă în viaţa lui fotbalist”, spunea acesta despre salvatorul din Feroe.
  • A ratat convocarea la naţională pentru meciul tur cu Ungaria pentru că şi-a fixat nunta în aceeaşi zi. „Nu mă aşteptam să fiu convocat. Asta e. Acum mă însor”, declara Budescu în octombrie 2014.
  • A refuzat să facă deplasarea la ACS Poli, pentru unul dintre meciurile din startul acestui sezon de Liga I deoarece urma să-i nască din nou soţia. „Sunt obosit şi Timişoara e prea departe. În plus, trebuie să-mi nască nevasta şi vreau să fiu lângă ea”, afirma mijlocaşul de 26 de ani când era abia etapa a V-a.
  • De ziua lui l-a înjurat pe selecţionerul Anghel Iordănescu în momentul când acesta l-a sunat să-i ureze „La mulţi ani!”. „Am crezut că e cineva care face mişto şi m-am enervat. Mi-am cerut scuze apoi”, a fost explicaţie lui Budescu.
  • Din cauza faptului că are tot timpul câteva kilograme în plus e luat peste picior şi de colegii de la echipa naţională. Gabi Torje i-a recomandat chiar public să nu mai mănânce ciocolată înainte de meciuri, dacă vrea să fie convocat.
Mai multe