Sevilla rescrie istoria: a luat a treia oară consecutiv Liga Europa

18 mai 2016 23:50   Fotbal intern
Ultima actualizare:

FC Sevilla este stăpâna absolută a Ligii Europa! Formația spaniolă a cucerit trofeul, după o revenire senzațională în fața celor de la Liverpool, pe care i-a învins cu scorul de 3-1.

Disputată la Basel, finala celei de-a doua competiții europene intercluburi a avut toate ingredientele unui meci mare. Răsturnări de situație pe tabelă, faze spectaculoase, goluri de manual. Din păcate, și o bătaie între fani chiar pe stadionul St. Jakob-Park, înaintea dluierului de start, potolită din fericire rapid de forțele de ordine. Prima repriză a aparținut englezilor, care înainte de a deschide scorul în minutul 35 prin Sturridge, au ratat câteva ocazii importante. Și după superbul gol marcat de golgheterul lui Liverpool - șut de la marginea careului, din ”prima” – tot britanicii au dominat, ba chiar au înscris o dată, în minutul 38, golul fiind anulat pe motiv de ofsaid. Fanii ”cormoranilor” aveau toate motivele să cânte și să spere.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru Sevilla și îngrozitor pentru Liverpool. Doar 19 secunde trecuseră din repriza secundă, că spaniolii au și egalat. Autorul golului a fost Gameiro, care a trimis în poartă din interiorul careului. Debusolați, cei de la Liverpool parcă au uitat tot ce au învățat și următoarele două goluri le-au primit firesc. Pentru că de fiecare dată trebuie să existe un erou, acesta a purtat numele lui Coke. Căpitanul Sevillei a marcat de două ori, în minutele 64 și 70, și evident că nimic nu mai era de făcut. Sevilla a cucerit pentru a treia oară consecutiv trofeul Ligii Europa (și a cincea oară în ultimii 10 ani), rescriind istoria – e prima formație care reușește o asemenea performanță - și dovedind că este, cu adevărat, stăpâna acestei competiții. Iar victoria a confirmat încă o dată supremația fotbalului spaniol în Europa, căci, să nu uităm, pe 28 mai, Real Madrid și Atletico Madrid, vor disputa finala Ligii Campionilor!

Mai multe