Seydou Doumbia, eroul ruşilor, refuzat de Rapid!

6 noiembrie 2014 23:46   Fotbal intern
Ultima actualizare:

ŢSKA Moscova a reintrat în cărţile calificării în optimile Ligii Campionilor, cu un succes istoric pe terenul lui Manchester City, scor 2-1. Victoria i se datorează atacantului ivorian Seydou Doumbia.

Doumbia a fost ridicat în slăvi de ai săi după „dubla” izbutită pe arena „City of Manchester”.  Un gol cu capul în startul jocului şi o finalizare la colţul scurt, în minutul 34, l-au transformat pe Doumbia în „erou”. Există totuşi un om care nu a văzut sau nu a vrut să vadă calităţile acestui fotbalist – Mircea Rednic. În urmă cu şase ani, Doumbia a fost ajuns în România din Japonia şi a dat probe la Rapid. Se întâmpla în ianuarie 2008. Aşadar, giuleştenii aveau în curte „o bijuterie de fotbalist”, care, din păcate, a rămas neexploatată.

Florin Motroc, antrenorul echipei secunde a Rapidului la acea vreme îşi aminteşte: „A stat cu mine la ProRapid timp de o săptămână. Mi-a plăcut de el, se vedea că are foame de performanţă. Juca al doilea vârf, ca şi acum. Avea calităţi, ca dovadă că a ajuns la un alt nivel”.

Şi atunci, unde s-a împotmolit transferul? La zgârcenia proverbială a lui Copos sau la antrenorul Mircea Rednic? „Ştiu că venea pe bani puţini. Eu i-am făcut un raport favorabil, am informat clubul despre ce am văzut la el, normal că Rednic decidea mai departe”. 

Mai multe