Şi-au luat fotbalist cu un genunchi din plastic

27 august 2012 15:37   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Senegalezul în vârstă de 30 de ani, Issa Ba, a fost cel ales de Dinamo să-l înlocuiască pe Djakaridja Kone, plecat în această vară în Franţa. Opţiunea a fost neinspirată, şi nu pentru că mijlocaşul n-ar avea valoare, ci pentru că are un genunchi aproape distrus, iar Bonetti nu se poate baza pe el. Cu Petrolul, jucătorul a lipsit din nou.

Dinamo n-a avut bani de transferuri în această vară şi în aceste condiţii a ales să rişte. L-a adus de la Gaz Metan Mediaş pe Issa Ba, un jucător care când a jucat a impresionat, dar despre care se ştia că are un dosar al accidentărilor foarte stufos.

Puţini ştiau însă exact despre ce e vorba. Produs al francezilor de la Laval, Issa Ba putea ajunge un jucător foarte mare. În 2006 a fost transferat de Auxerre şi a jucat 24 de meciuri în acel sezon de Ligue 1.

În 2007, într-un moment când era pe val, închizătorul a suferit o accidentare horror la genunchiul stâng, iar cariera sa a regresat. Issa Ba a suferit o intervenţie chirurgicală foarte complicată, iar un tendon era atât de distrus încât doctorii n-au avut ce să-i facă decât să-l refacă din plastic. În acel moment ar fi trebuit să se retragă din activitate, dar senegalezul a refuzat. A tras cu dinţii să revină, dar n-a mai fost acelaşi.

Practic, în trei ani de zile, între 2007 şi 2010, Issa Ba a mai jucat doar 4 partide oficiale. Auxerre a renunţat la el şi africanul a mers la Wisla Cracovia.

Când a ajuns în Polonia, a declarat că va reveni în forţă, dar n-a fost aşa. Din cauza aceloraşi probleme la genunchi, care ceda constant la orice efort, a jucat doar 10 meciuri, iar „leşii" au renunţat la el. După acest episod, a mai făcut un pas înapoi, spre România, la Târgu Mureş.

Pentru ardeleni a reuşit 30 de meciuri şi părea că accidentările îi dau pace. La Dinamo însă, genunchiul a cedat din nou. A venit accidentat la echipă, a ratat o parte din pregătire, a făcut „apă la genunchi" şi Bonetti se plânge că nu poate rezista un meci întreg pe teren.

Asta chiar dacă a evoluat tot timpul cu faşe şi injecţii pentru durere. Deşi joacă pe proprie răspundere, Issa Ba nu se mai poate păcăli. Senegalezul a spus zilele trecute că riscă orice pentru a-şi continua cariera, dar genunchiul refăcut din plastic pare să nu mai poată susţine efortul unui meci de Liga I şi cupe europene.

Mircea Rednic: «Am fost peste Dinamo!»

Mircea Rednic, antrenorul Petrolului, a declarat că înfrângerea din Ştefan cel Mare a fost nemeritată.

„Cu Rapid am dominat tot meciul şi al luat doar un punct, iar cu Dinamo, la fel, ei doar s-au apărat, şi n-am luat nici un punct. E frustrant, dar n-am ce să le reproşez jucătorilor. E al doilea meci când pierdem în prelungiri", a afirmat „Puriul".

Atacantul Ferrari i-a salvat pe «câini»

George Ţucudean a ajuns la al cincilea gol pentru Dinamo în acest sezon prin reuşita din minutul 90+4 al meciului cu Petrolul.

Fanii dinamovişti au şi găsit o explicaţie amuzantă pentru prestaţia lui Ţucudean şi anume că jucătorul e suficient de bogat încât să nu se lase demoralizat de întârzierile salariale de la club, spre deosebire de colegii lui.

Mai multe