Slabi, dar norocoşi! FCSB are un înger păzitor

29 septembrie 2017 11:53   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Meciul cu Lugano (2-1) din Liga Europa e al şaptelea din acest sezon în care şansa a surâs echipei lui Nicolae Dică.

Ştim foarte bine faptul că norocul face parte din joc, însă cei de la FCSB par să fie ocrotiţi de soartă într-un mod aparte. Atât în campionatul intern cât şi în Europa, roş-albaştrii au un adevărat înger păzitor, care îi scoate din încurcătură.

Vicecampioana României a jucat „ţurca” în Elveţia, aşa cum a recunoscut patronul Becali, dar s-a întors cu toate cele trei puncte, esenţiale în cursa pentru primăvara europeană. „Victoria e o bucurie doar pentru coeficient şi cele câteva sute de mii de euro. Am întâlnit un adversar mai slab ca Dinamo, dar în prima repriză n-am jucat fotbal. Nu pot să-mi dau seama, o trec pe seama oboselii. Important e că am luat puncte, bani, glorie, asta e relevant”, a precizat Gigi Becali. Într-adevăr , în meciul de joi de la Lucerna, elveţienii de la Lugano puteau intra la vestiare cu un avans de două-trei goluri (au avut şi o bară la 1-0), iar în partea secundă au ratat incredibil, chiar din poziţii de unu la unu cu portarul Niţă. „Am făcut o primă repriză foarte slabă. Lucrul pozitiv e că am revenit după ce am fost conduşi”, a recunoscut şi antrenorul Dică. „Probabil am fost relaxaţi şi am crezut că meciul e câştigat dinainte. Nici eu nu credeam că putem întoarce scorul”, a completat eroul Budescu, cel care şi-a trezit la viaţă colegii cu un euro-gol. Scenariul meciului cu Lugano n-a fost însă un simplu accident, FCSB-ul având în actuala stagiune exagerat de multe meciuri proaste, din care a scos însă maximul posibil.

Celelalte meciuri „norocoase” ale FCSB-ului:

FCSB – Voluntari 2-1

Char în prima etapă de campionat, Dennis Man a adus victoria roş-albaştrilor cu un gol marcat în prelungirile partidei.

ACS Poli – FCSB 0-1

Etapa următoare, la Timişoara, Alibec trebuia eliminat, însă cei care au rămas în inferioritate au fost bănăţenii. Chiar şi-aşa, FCSB s-a chinuit, salvarea venind de la un gol norocos semnat de Gnohere.

Chiajna – FCSB 1-2

Concordia a făcut un meci mare cu FCSB, conducând cu 1-0 până în ultimul sfert de oră. „Steliştii” s-au scos pe ultima sută de metri, acelaşi Man înscriind golul de trei puncte în minutul 86.

FCSB – Iaşi 1-1

Contra unui adversar modest, FCSB s-a împiedicat pe teren propriu, dar remiza se putea transforma foarte uşor într-un eşec. Asta pentru că moldovenii au avut o ocazie uriaşă pe final de meci, Spătaru ratând dintr-o poziţie ideală, singur cu portarul.

Juventus – FCSB 1-2

„Scăriţa” eşuată a lui Călinţaru de la punctul cu var, la ultima fază a meciului, e unul dintre momentele antologice ale campionatului.

Steaua – Dinamo 1-0

FCSB a ieşit victorioasă în marele derby profitând în primul rând de ocaziile ratate de dinamovişti, care au avut inclusiv o bară.

Mai multe