Șoc în Giulești! Rapid va fi condusă de Bogdan Diaconu, președintele PRU

9 octombrie 2016 15:44   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Rapid a intrat în faliment în această vară și două echipe au încercat s-o ia de la capăt în locul său: AFC Rapid, deținătoarea istoricului fostului FC, și Mișcarea Feroviară, o inițiativă boemă, sentimentală, dar fără nimic concret în spate. De azi e clar însă cine e continuatorul vechiului club și cu șanse să redevină ce a fost cândva Rapidul.

După ce s-a asigurat că are tot palmaresul și toată legitimitatea să se numească Rapid, echipa deținută în acte de Horia Manoliu s-a zbătut să atragă oameni puternici pentru ca liga a V-a să nu fie decât un stop temporar, nu o obișnuință. Azi s-a reușit o astfel de lovitură prin numirea în funcția de președinte de onoare, dar în fapt cu multă putere de decizie, a lui Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită. Acesta are obiectivul de a aduce la Rapid o serie de oameni potenți financiar, iar planul său este ca în trei ani să se ajungă înapoi în Liga 1. Deși matematica n-ar permite asta, se pare că anul viitor se va sări Liga a IV-a și Rapid va fi introdusă direct în Liga a III-a, pe cale de invitație, acest eșalon fiind tot timpul greu de completat de către FRF din cauza problemelor financiare ale cluburilor. De asemenea, noua conducere va aduce înapoi lângă echipe o serie de nume mari ale Giuleștiului, îndepărtate în ultimii ani din anturajul clubului.

"Mulțumesc, Horia Manoliu! Mulțumesc, Rapid București! Este cel mai frumos cadou ce-l puteam primi azi! Voi ajuta Rapidul cu tot ce îmi stă mie în putință! Rapid nu moare! De astăzi suntem mai puternici, iar mâine vom fi și mai puternici!", a fost mesajul postat chiar de șeful PRU pe pagina sa de Facebook, alături de scrisoarea de numire.

Mai multe