Stanciu, ameninţat cu banca de rezerve

24 octombrie 2016 20:12   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Se anunţă vremuri grele pentru Nicuşor Stanciu la Anderlecht. Internaţionalul nostru întârzie să-şi arate adevărata valoare la echipa din Bruxelles, astfel că e doar o chestiune de timp până când va fi scos dintre titulari.

„M-am gândit să-l ţin rezervă, dar m-am răzgândit”, a declarat antrenorul lui Anderlecht după ce alb-violeţii au pierdut (1-2) derby-ul disputat duminică împotriva marii rivale FC Bruges. Stanciu a fost primul jucător scos din teren de tehnicianul Rene Weiler, în minutul 62, în urma unei evoluţii şterse, fără nici o realizare. „El e omul de 10 milioane!”, au scandat în mod ironic fanii gazdelor în momentul schimbării. „Se vorbeşte mult despre mine şi puţin despre alţii. Am doar nevoie de timp pentru a mă adapta acestui nou campionat. În cariera mea, n-am avut niciodată un program atât de aglomerat. Am călătorit cu naţionala în Armenia şi Kazahstan şi acum n-am avut decât o zi şi jumătate de recuperare după meciul cu Mainz din Europa League”, s-a scuzat Stanciu în faţa tirului de întrebări pus de ziariştii belgieni. Ameninţat cu banca de rezerve, Nicuşor încearcă să rămână optimist. „Antrenorul e cel care decide, dar aş accepta. Eu fac ce-mi cere antrenorul. De ce să am nevoie de ajutor? După primele două meciuri m-aţi lăudat şi acum v-aţi schimbat opinia. Fiecare jucător are căderi”, a precizat Stanciu.

Şi la Steaua a pornit greu

Problemele de adaptare traversate de Stanciu la Anderlecht amintesc de prestaţiile oscilante pe care mijlocaşul de 23 de ani le-a avut în primul său an la Steaua. Transferat de Gigi Becali de la FC Vaslui, Nicuşor Stanciu s-a impus cu greutate în primul 11 al roş-albaştrilor, el explodând abia în a treia stagiune petrecută în curtea Stelei.

Mai multe