Stanciu, campion și în Cehia. În ce țări a mai cucerit titlul

25 iunie 2020 10:40   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Nicușor Stanciu e al patrulea român care cucerește în acest an titlul într-o țară străină, după ”tripleta” Moți-Grigore-Keșeru de la Ludogoreț.

După ce a cucerit titlurile naționale în România (cu FCSB, de două ori) și în Belgia (cu Anderlecht, o dată), Nicușor Stanciu a reușit să bifeze a treia țară în care și-a pus medalia de aur la gât: Cehia. Slavia Praga și-a adăugat în palmares al 20-lea campionat câștigat, victoria venind chiar cu câteva etape înainte de final, grație unui parcurs fără speranțe pentru rivale. Miercuri seară, Slavia a învins cu scorul de 1-0 pe Viktoria Plzen, cele trei puncte fiind exact cele de care mai avea nevoie pentru a declanșa fiesta. O petrecere ceva mai reținută, date fiind condițiile de distanțare…

Stanciu a fost unul dintre oamenii de bază ai acestei campanii încununate de succes. Revenit în campionatul Cehiei în vara trecută, după un periplu de 6 luni în țările arabe, internaționalul român a devenit imediat titular și a jucat în 27 de meciuri în campionat, reușind patru goluri și 8 pase decisive.

Mai multe