Stanciu şi Chipciu, egalii lui Ibrahimovic. Visul european continuă pentru români

14 aprilie 2017 11:00   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Aseară s-au disputat manşele tur din sferturile Ligii Europa şi cei doi români rămaşi în competiţie s-au discutat de minune.

Doar Nicuşor Stanciu a fost titular la Anderlecht, care a remizat, scor 1-1, cu Manchester United. Pentru trupa lui Jose Mourinho a deschis scorul Mkhitaryan, în minutul 37, iar Dendoncker a egalat pentru belgieni cu patru minute înainte de final. Scorul e avantajos pentru englezi, dar Anderlecht păstrează şanse pentru returul de pe Old Trafford. Alexandru Chipciu a intrat pe teren în minutul 58 şi l-a prins pe Stanciu doar 7 minute, acesta fiind înlocuit în minutul 65.

În celelalte partide ale serii gazdele s-au impus pe linie, dar nu fără emoţii. Ajax a câştigat la Amsterdam în faţa lui Schalke, scor 2-0, nemţii dezamăgind total deşi plecau favoriţi în acest meci.

Apoi, în Galicia, Celta Vigo a revenit de la 0-1 pentru Genk, a condus la un moment dat cu 3-1, dar s-a încheiat 3-2 pentru spanioli, care vor avea un retur de foc în Belgia, cu echipa care a eliminat Astra Giurgiu în şaisprezecimi. Nu în ultimul rând, la Lyon, după ce s-au potolit spiritele în tribune, s-a jucat un meci frumos. Beşiktaş a condus cu 1-0 pe Stadionul Luminii, datorită golului lui Babel din minutul 15, dar turcii au dat cu piciorul unui rezultat mare în doar două minute. Tolisso a egalat pentru francezi în minutul 83, iar Morel a adus golul victoriei în minutul 85.

Manşele retur se vor juca joi, 20 aprilie.

Mai multe