Start ratat. Tănase a irosit un penalty, iar FCSB n-a izbutit să câștige la Botoșani

16 iulie 2021 13:56   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Aflat la debut într-un meci oficial pe banca tehnică a echipei din Berceni, Dinu Todoran a recunoscut că formația sa a înregistrat un semieșec. Finanțatorul Gigi Becali, în schimb, a declarat că i-a cerut lui Florin Tănase să nu mai execute penalty-urile așa cum a făcut-o cu Botoșani.

Cu câțiva jucători noi în dispozitiv, dar fără Olaru și Coman, FCSB n-a izbutit să-și materializeze superioritatea în fața formației din nordul Moldovei. Și aceasta deși a beneficiat de un penalty, în minutul 61. Golgheter al ediției trecute din Liga 1, Tănase n-a izbutit să-l învingă pe  Pap, care a ghicit colțul și a respins mingea. Chestionat după meci, Todoran a acuzat tocmai ineficiența jucătorilor săi: “Este un semieşec, dar am dominat jocul. N-am fost lucizi la finalizare. Am suferit puţin, dar pe viitor o să fim mai atenţi. Tase e primul care bate penalty-uri. Tot el o să bată. E un jucător valoros, pe care ne bazăm foarte mult. E căpitanul echipei, la fotbal se întâmplă să ratezi și penalty”, a spus Todoran, care a fost completat de finanțatorul Gigi Becali, la Digi Sport: „Tănase a fost cel mai bun jucător de pe teren. I-am spus de atâtea ori lui Tănase, nu mai bate aşa 11 metri, să vezi că o să ţi le apere. Bate serios”, a spus Becali, care a respins părerea că Tănase ar simula faulturi pentru a obține lovituri de la 11 metri. Altfel, acesta a elogiat jocul lui Andrei Cordea şi a vorbit şi despre situaţia lui Florinei Coman: “Cordea nu va mai lipsi niciodată din primul 11. Florinel Coman va juca 20-30 de minute în următorul meci şi după aia va intra. Când va intra Coman o să fie altceva. Pe mine m-a dezamăgit Moruţan. Dacă vrei să fii fotbalist, pasează, pasează, pasează. Tavi Popescu, Tănase, Cordea au fost cei mai buni de pe teren”, a precizat Becali.

„Știți cum se fac schimbările”

Întrebat în legătură cu schimbările efectuate la pauză (au intrat Ovidiu Popescu, Cristea și Ondrasek în locul lui Haruț, Vucur și Oaidă), Todoran a dat un răspuns care a iscat un val de comentarii: “Ştiţi foarte bine cum se procedează la noi. N-are rost să întrebaţi de fiecare dată!”. La acest subiect, finanțatorul a răspuns sec: “Întrebaţi-l pe antrenor. De ce mă întrebaţi pe mine de schimbări? Probabil că s-au schimbat fundaşii centrali pentru că voia antrenorul să vadă cu ce pereche de fundaşi centrali joacă”. De partea cealaltă, Marius Croitoru a subliniat că pentru adversari a fost dificilă şi partida, nu doar deplasarea la Botoşani: ”Sunt fericit că am făcut un meci bun. Un punct câştigat cu sufletul. Un punct de moral care ne dă speranţă pentru viitor”, a spus Croitoru la posturile care transmit Liga 1.FC Botoșani - FCSB 0-0FC Botoşani: Pap - Braun, Racoviţan, Şeroni, Ţigănaşu - E. Papa, Remacle (Edjouma, 46), Ongenda (Camara, 90) – Tîrcoveanu (Patache, 66), Kage (Sila, 46), Fili (Dragu, 84). Antrenor: Marius CroitoruFCSB: A. Vlad – V. Creţu, Haruţ (Ov. Popescu, 46), Vucur (Cristea, 46), Radunovic – Moruţan (Musi, 78), A. Creţu, Oaidă (Ondrasek, 46) – Cordea, Tănase, Oct. Popescu. Antrenor: Dinu TodoranArbitru: Sebastian ColţescuMeciul de debut în Liga 1 pentru FCSB(ultimii cinci ani)2021/2022: 0-0 cu FC Botoșani (deplasare)2020/2021: 3-0 cu Astra Giurgiu (deplasare)2019/2020: 4-3 cu Hermannstadt (acasă)2018/2019: 0-1 cu Astra Giurgiu (deplasare)2017/2018: 2-1 cu Voluntari (acasă)

Mai multe