Steaua norocoasă a lui Reghe

15 decembrie 2015 21:27   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mirel Rădoi n-a fost un antrenor slab, dar sub comanda lui Steaua intrase într-un blocaj mental general. Norocul proverbial al trupei lui Gigi Becali se evaporase, iar Chipciu şi compania n-o mai scoteau la capăt cu tot efortul din lume. De două meciuri, „Fortuna” e însă iar cu ei.

Cu Craiova, diferenţa a făcut-o şutul de la 35 de metri al lui Paul Papp, care în ultimele trei meciuri fără victorie din mandatul lui Rădoi n-a intrat în poartă nici din careul mic. Apoi, la Ovidiu, împotriva Viitorului, a fost un adevărat joc de Poker, în care a câştigat tot timpul cel cu mâna mai mică. Steaua a deschis scorul prin Hamroun, algerianul revitalizat de Reghecampf, şi aici s-a oprit morişca.

Cu excepţia unei faze a lui Tade, care putea închide meciul în minutul 70, partida a fost la discreţia trupei lui Gheorghe Hagi, dar fără efect pe tabelă. De vină au fost în primul rând ratările lui Nicoliţă, Cernat, Filip, Aganovic, Ganea şi Chiţu, care n-au reuşit să înscrie din nici o poziţie, exasperându-l pe „Rege”. Apoi, arbitrajul lui Alexandru Tudor a avut şi el o anumită influenţă. Chiar dacă centralul bucureştean i-a acordat lui Papp două galbene în 10 minute şi l-a trimis la cabine cu o jumătate de oră mai devreme, două faze controversate, ambele de penalty, i-au fost reproşate de cei de la Viitorul.

A fost vorba de două henţuri comise de Hamroun şi pe care Hagi şi compania le-au vrut în careu, dar care au fost cam la marginea de 16 metri. Chiar şi aşa, Tudor a greşit pentru că le-a omis total, neacordând nici penalty, nici lovitură liberă, în minutele 13 şi 51.

Nu la urmă trebuie lăsat însă nici Florin Niţă, îngerul păzitor din poarta Stelei. Acesta a apărat şapte mingi trimise periculos spre poarta lui, câteva din poziţie de singur cu adversarul, şi are principalul merit în securizarea acestui 0-1 în a doua repriză. Norocul pe care l-a avut Steaua e confirmat şi de posesia superioară a trupei din Ovidiu, 53% faţă de 47% cât a avut Steaua, echipă căreia rareori i se întâmplă să piardă la acest capitol în Liga I. Bafta face însă şi ea parte din joc, iar întrebarea e cât îl va ţine pe Reghecampf în noul mandat?

Becali promite şapte transferuri pentru play-off

Gigi Becali a fost bucuros de victorie, dar ştie că echipa lui a obţinut-o cu noroc. Pentru a reduce hazardul şi a nu mai avea asemenea emoţii, patronul Stelei promite însă transferuri bombă pentru ultima parte a sezonului. „Viitorul e singura echipă care ne-a dominat tur-retur, dar e la un maxim al ei. O să vedeţi însă cine e Steaua în play-off. O să aduc şapte jucători şi nu vom discuta cu nimeni”, a declarat latifundiarul din Pipera.

Hagi: «Îi batem în Cupă»

Gheorghe Hagi s-a agitat ca un leu în cuşcă pe tot parcursul jocului cu Steaua şi, deşi are încă ceva dubii la cele două penalty-uri reclamate, a trebuit să recunoască înfrângerea. Promite însă o răzbunare rapidă. „Puteam să marcăm goluri, am avut ocazii, dar asta e! Câtedată îţi intră, câteodată, nu. Portarul lor a fost foarte bun, iar noi nu am fost lucizi în faţa porţii. E greu să vorbim când pierdem, nu ne place, dar mergem înainte. O să vină şi ziua în care o să-i batem. Poate chiar joi”, a promis „Regele”.

Mai multe