"Strâmbul" Rednic şi-a pus lumea în cap. Teixeira, ultimul care nu mai vrea să audă de el

10 decembrie 2015 13:46   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mircea Rednic e profesional unul dintre cei mai buni antrenori din Liga I şi chiar din generaţia lui, dar caracterul său a lăsat de multe ori de dorit. "Puriul" a dat deseori dovadă de parşivitate şi cinism, lucruri care l-au băgat în conflict cu oamenii din fotbal şi care i-au obţinut porecla de "Strâmbul".

Ultimul din această sarabandă este portughezul Filipe Teixeira, cel pe care l-a dat afară de la Petrolul pentru că n-ar fi vrut să joace cu Steaua într-un meci din campionat. Mijlocaşul spune că i s-a făcut o nedreptate şi a răspuns cu un NU clar posibilităţii de a veni acum la Dinamo.

"Dacă primesc o ofertă de la Dinamo, cu antrenorul ăsta... Niciodată! Am avut o relaţie bună cu Rednic până m-a dat afară şi nu a avut curaj să vină şi să vorbească în faţă cu mine. A făcut-o pe la spate, asta e", a declarat Teixeira. Cazul Teixeira nu e însă decât o verigă dintr-un lung lanţ al conflictelor lui Rednic cu jucătorii săi. Din trecut amintim doar câteva dintre cele mai reprezentative!

Bogdan Lononţ

S-a certat cu Bogdan Lobonţ în celebrul scandal în care Steaua a premiat-o pe Dinamo pentru victoria împotriva CFR-ului, în urma căreia roş-albaştrii au luat titlul. Se pare că atunci, Rednic şi-a tras din prima totală oferită de Gigi Becali o mare parte, iar jucătorilor le-a împărţit în vestiar ce a mai rămas. Portarul a aflat şi i-a urat "Puriului" să-şi ia lumânări de acei bani.

Marius Măldărăşanu şi Lucian Burdujan

Apoi, pe când o antrena pe Rapid, Rednic i-a trimis la echipa a doua pe Marius Măldărăşanu şi pe Lucian Burdujan, doar pentru că aceştia erau oamenii lui Răzvan Lucescu şi ţinuseră ca tehnicianul să nu fie înlocuit cu "Puriul". Burdujan l-a acuzat atunci că Rednic vrea să facă loc pentru jucătorii lui aduşi pe comisioane, iar antrenorul l-a dat în judecată pe atacantul său.

Vali Năstase

Caz aparte a fost şi cel cu Vali Năstase, fostul căpitan al lui Dinamo, despre care Rednic a spus la ani distanţă că a făcut blat cu Lazio, în celebrul play-off pentru Liga Campionilor, în care câinii au fost eliminaţi deşi câştigaseră turul de la Roma. Fostul jucător a dezminţit acuzaţiile şi a spus că Rednic împroaşcă cu noroi pe oricine pentru a-şi ascunde eşecurile sale ca antrenor.

Aljosa Vojnovic

Şi în prezent, Rednic e în conflict cu un jucător de-al său. Aljosa Vojnovic a fost masacrat de "Puriu" în public, iar mijlocaşul croat e decis să plece în iarnă din Ştefan cel Mare, doar ca să nu mai aibă de-a face cu acest antrenor.

Gheorghe Hagi

Nu în ultimul rând, aducem aminte cazul recent în care Rednic s-a luat chiar şi de Gheorghe Hagi, căruia i-a reproşat că-şi vrea tot Viitorul la echipele naţionale. "Regele" a replicat spunând şi el că acum toată lumea ştie de ce Rednic e poreclit "Strâmbul".

Lista duşmanilor lui Rednic poate continua la nesfârşit, dar merită să mai anunţăm doar câteva nume, de această dată de foşti superiori ai săi, cu care s-a războit la cuţite: Dinu Gheorghe, Cristi Borcea, George Copos şi Vasile Turcu.

Mai multe