Şumudică, singurul neplătit de Niculae

31 ianuarie 2017 20:41   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Cea mai tare echipă românească din ultimul an a intrat într-o zodie a scandalului, antrenorul şi patronul urmărindu-se reciproc, precum şoarecele şi pisica. Bineînţeles, totul pleacă de la nişte bani pe care primul îi merită, iar al doilea nu vrea să-i dea. Ultimul episod s-a petrecut zilele trecute şi e de-a dreptul penibil.

Astra Giurgiu a funcţionat în a doua parte a anului 2016 pe avarii. Patronul Ioan Niculae n-a mai plătit nimic către angajaţii săi, chiar dacă avea garantaţi bani buni după câştigarea titlului, dar mai ales din calificarea miraculoasă în grupele Ligii Europa. 

În toamnă a luat însă nişte bani din drepturi TV, de la UEFA, dar şi o sumă serioasă de la Gigi Becali, pentru Denis Alibec. Astfel, latifundiarul a decis să-şi facă fericiţi subalternii la început de 2017 şi a virat salariile din urmă până în luna decembrie inclusiv. Şi-au luat banii îngrijitorii de la stadion, oamenii care taie hârtii prin club, jucătorii şi staff-ul tehnic, cu o singură excepţie: Marius Şumudică. 

Patronul a vrut să-l mai umilească încă o dată pe antrenorul principal în tentativa de a-l face să plece fără să-şi mai ceară drepturile, adică salariile pe câteva luni bune din 2016, plus bonusurile de calificare în grupele Ligii Europa, iar mai apoi în şaisprezecimile competiţiei. E vorba de aproximativ 400.000 de euro, dintre care 200.000 prime, 150.000 clauza de concedierea, pe care doar de zgârcit n-o dictează Niculae, şi în jur de 50.000 de euro din salarii. „Mă simt umilit. Dar domnul preşedinte, Petre Buduru, are o vorbă de care voi ţine cont. «Dacă nu-ţi convine, urmează căile legale». Asta voi face”, a spus Şumudică supărat.

Mai multe