Sunt fotbaliști sau acrobați? Cum au sărbătorit golurile doi mari atacanți

2 ianuarie 2019 18:21   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Anul a început spectaculos în fotbalul englez. Nu mai puțin de trei meciuri au fost programate în prima zi a lui 2019, în toate marcându-se cel puțin un gol. Iar jucătorii au sărbătorit pe măsură.

Primul meci al anului în fotbalul mare a avut loc la Liverpool, acolo unde Everton a primit vizita celor de la Leicester. Contrar pronosticurilor, oaspeții s-au impus cu scorul de 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de internaționalul englez Jamie Vardy în minutul 58. Pentru că a fost primul gol al anului în Anglia și, evident, pentru el, atacantul și-a propus - și a reușit – să marcheze momentul printr-o mișcare specială: a făcut o roată lateral, urmată de un flic-flac pe spate, ceva ce vedem doar la gimnaști sau la acrobați. Cunoscut ca un tip care nu face asemenea lucruri, Vardy a fost întrebat după meci de unde asemenea idee, care nu putea fi executată doar din instinct, pentru că risca o accidentare. El a recunoscut că o avea ”în program” mai de mult: ”O aveam pregătită de ceva timp, doar aşteptam o ocazie specială. Ce ocazie poate fi mai specială decât prima zi din an. Un an nou, un nou eu”, a declarat Vardy, care a ajuns la șapte goluri în Premier League.

Într-o altă partidă a primei zile a anului, Arsenal a învins cu scorul de 4-1 pe Fulham. Un rezultat normal, dar fanii au rămas cu imaginile lui Aubameyang, care după ce a stabilit scorul final a făcut un salt pe spate perfect. Nu e prima dată când golgheterul primei ligi engleze sărbătorește astfel un gol, dar e prima dată când se întâmplă să aibă și un concurent pe un alt teren.

Etapa a 21-a a campionatului Angliei se va încheia azi cu derby-ul dintre Manchester City și Liverpool. Aceasta din urmă este liderul clasamentului și singura echipă neînvinsă în Insulă în acest sezon.

Mai multe