„Super-Dan”, bătut cu propriile arme. CFR Cluj, ca și eliminată din Cupa României

4 aprilie 2019 10:24   Fotbal intern
Ultima actualizare:

CFR Cluj a pierdut turul semifinalei de Cupă cu Astra (1-3) primind goluri pe contraatac și în urma unor erori individuale.

Dan Petrescu a suferit primul eșec de la revenirea sa în Gruia, 1-3 cu Astra, după un meci în care giurgiuvenii au profitat la maximum de greșelile comise de apărarea campioanei României.

CFR Cluj și-a diminuat drastic șansele de a câștiga Cupa României, iar antrenorul ardelenilor a simțit pe propria piele cum e să pierzi o partidă aparent nemeritat, după o rețetă brevetată chiar de „Super-Dan”. „Adversarul a marcat trei goluri din trei ocazii. Cred că e un scor mincinos, de obicei eu câștig meciurile pe contraatac și cu puține ocazii”, a comentat Dan Petrescu. „Fără cadoul lui Peteleu de la primul gol ei nu ajungeau la poarta noastră. Apoi ne-au prins sus cu apărarea și am primit și golul doi, acolo s-a rupt meciul. Nici portarul, săracul, n-a prins nimic”, a completat tehnicianul de 51 de ani, făcând un scurt rezumat al golurilor cu care Astra s-a impus pe terenul clujenilor. „E prima înfrângere acasă pentru mine la CFR, e normal să fiu supărat. Cred că mai avem 10 la sută șanse în meciul retur, nu mi s-a întâmplat niciodată să trebuiască să întorc un 3-1”, a mai spus Dan Petrescu, aflat la al doilea mandat pe banca tehnică a grupării din Gruia.

În stilul caracteristic, „Super-Dan” a adresat câteva înțepături antrenorilor care au condus CFR-ul în perioada în care el s-a dus în China. „Cred că s-au făcut greșeli în alcătuirea lotului, mai aveam nevoie de doi-trei jucători”, a declarat Petrescu, o aluzie subtilă la Edi Iordănescu și Toni Conceicao. „Nu am băgat copii sau jucători de la echipa a doua, dar știam că va fi greu pentru unii care n-aveau meciuri în picioare, gen Hoban, Males, Costache. Mi-am asumat un risc când am făcut această echipă”, s-a justificat Dan Petrescu, care a ales să menajeze câțiva dintre fotbaliștii de bază pentru meciul de la Craiova de duminică, în play-off-ul Ligii I. „E clar acum că mai important este campionatul, chiar dacă nici Cupa nu e de lepădat. La Craiova avem două rezultate, egalul nu e rău, iar victoria ar fi excelentă”, a încheiat Petrescu.

Dan Petrescu s-a referit și la problemele medicale cu care se confruntă golgheterul CFR-ului, George Țucudean, supus unei intervenții chirurgicale la inimă. „Despre el trebuie să întrebați doctorii. Eu nu l-am văzut de când am venit aici, am vorbit doar la telefon și i-am zis că îl aștept. Dacă bunicul lui știe mai bine...Eu nu știu nimic”, a afirmat Dan Petrescu. „Doctorii ne-au spus că scoatem inima, o curățăm și o punem la loc”, dezvăluise bunicul lui Țucudean în urmă cu câteva zile.

Mai multe