Tătăruşanu, de la gropar la erou! Stuttgart - Steaua 2:2

21 septembrie 2012 16:12   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Până aum două săptămâni, era poreclit „Găfăruşanu" sau „Tătăruşine", dar de joi seară, portarul Tătăruşanu a devenit eroul Stelei. El a salvat egalul Stelei, 2-2 la Stuttgart, prin două intervenţii de excepţie realizate în ultimul minut!

A redevenit titular numai după ce colegul său Răzvan Stanca a comis-o incredibil în faţa Vasluiului şi, acum, în „noul mandat", Tătăruşanu are un bilanţ favorabil: o victorie şi o remiză în Liga Europa, două succese în Liga I, plus revenirea la echipa naţională, unde a apărat timp de 45 de minute în faţa Andorrei.

Steaua a debutat cu o remiză în grupele Ligii Europa, chiar pe terenul lui Stuttgart, 2-2.

Rezultatul i se datorează în mare parte goalkeeperului roş-albaştrilor care a avut intervenţii excelente, dar a fost „ajutat" şi de ratările monumentale ale nemţilor.

"E un scor echitabil, iar rezultatul nu e o surpriză pentru noi, fiindcă şi anul trecut am jucat bine în Europa.

Nu cred că e o grupă accesibilă, sunt echipe puternice, dar avem şansa noastră şi trebuie să profităm de ea.

Am jucat pentru noi, pentru familiile noastre, pentru toţi care s-au uitat la meci sau nu s-au uitat şi mă bucur că i-am mulţumit pe toţi", a declarat acesta după partida din Germania.

Iar, laudele nu au contenit. "Sincer să fiu, Tătăruşanu ne-a ajutat şi trebuie să-i mulţumim, mai ales că până acum a fost pus la zid. În plus, în două rânduri mingea a lovit bara", a spus şi fosta glorie stelistă, Anghel Iordănescu.

Pe lângă faptul că şi-a recuperat postul la echipa de club, Tătăruşanu este din nou o soluţie şi pentru "tricolori".

După accidentarea lui Lobonţ din partida cu Andorra, din preliminariile CM 2014, stelistul a apărat repriza a doua şi a menţinut poarta intactă.

Gafe «marca» Tătăruşanu în 2012

Steaua - Twente (0-1) - a ieşit mult din poartă şi a fost lobat de Ola John. "Dacă el rămânea în poartă, Ola John prelua mingea şi se ducea către poartă şi ori dribla, ori trăgea", a spus antrenorul de atunci al Stelei, Ilie Stan.

Twente - Steaua (1-0) a primit o pasă de la Geraldo, dar a călcat strâmb înainte de a degaja, balonul a ajuns la De Jong, care i-a pasat lui Chadli şi acesta a marcat în poarta goală.

Steaua - Spartak Trnava (0-1) - a scăpat în faţă balonul trimis, nu foarte tare, de către Carnota, iar Mikovici a săltat mingea peste el şi-a înscris unicul gol al meciului.

Gigi Becali, de la critici la laude

August, după Steaua - Spartak Trnava, 0-1:

"Te bate Dumnezeu dacă îl ţii rezervă pe Stanca. De ce îl ţii pe bancă?

Dacă tot greşeşte Tătăruşanu, bagă-l pe Stanca!

Nu poţi să-l mai vinzi pe Tătăruşanu şi dacă apără şi-n retur, e posibil să ratăm calificarea."

Joi seară, după VfB Stuttgart - Steaua 2-2:

"Tătăruşanu a apărat bine, n-a avut foarte multe faze, dar a făcut un meci bun.

A mai ezitat el, dar a ieşit bine."

Mai multe