Tineret, ruşinea ţării!

8 iunie 2013 15:55   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Puştii Under 21 antrenaţi de Emil Săndoi s-au făcut încă o dată de râs, nereuşind să depăşească naţionala „pescarilor” din Feroe. Rezultatul de vineri a completat dezastrul de la grupele de copii şi juniori, semn că viitorul fotbalului românesc e complet în ceaţă.

Recent, Adrian Bumbescu a fost demis de la cârma naţionalei Under 16 ca urmare a unei serii de rezultate catastrofale, inclusiv un 1-10 cu Germania. Mai mult, 2012 a fost anul în care România s-a comportat lamentabil la toate categoriile de vârstă la care UEFA organizează competiţii oficiale (Under 17, Under 19 şi Under 21). Micii „tricolori" au ajuns ciuca bătăilor în Europa, fapt care i-a îngrijorat pe oficialii de la FRF.

Din păcate, nimic nu s-a schimbat. Din contră, declinul pare să nu se mai oprească, de vreme ce tremurăm serios atunci când întâlnim adversari de talia Insulelor Feroe.

Într-adevăr, „pescarii" cu care se distrau pe vremuri generaţia lui Hagi şi Gică Popescu s-au transformat într-un rival de temut pentru ai noştri. Vineri, la startul unei noi campanii de calificare, la Euro 2015, naţionala Under 21 a României a remizat la mare luptă (2-2) cu puştii care au învăţat fotbal printre gheţarii din Feroe.

Un anume Ingason a marcat golul egalizator în prelungirile partidei, aruncându-i pe jucătorii lui Emil Săndoi în braţele disperării. Într-o grupă din care mai fac parte Germania, Irlanda şi Muntenegru n-aveam voie să facem astfel de paşi greşiţi.

Încă înainte de ruşinea din Feroe, Emil Săndoi a încercat să se disculpe în eventualitatea unui rezultat negativ. „Jucăm pe un teren sintetic, un dezavantaj pentru noi", a fost una dintre plângerile selecţionerului. „Adversarul a fost o necunoscută. Cei din Feroe nu au respectat protocolul de a ne pune la dispoziţie DVD-uri cu meciuri. De fapt, am primit un DVD, dar cu jocurile generaţiei trecute ale echipei lor de tineret", a completat Săndoi.

Mai multe