Topul celor mai ciudate echipamente de fotbal

25 iulie 2014 21:36   Fotbal intern
Ultima actualizare:

De-a lungul timpului, echipe din Spania, Anglia sau America au activat în tricouri hidoase. Ciudăţeniile duc de la ciucuri ataşaţi pe piept şi buline, până la frac şi papion.

Fotbalul din Statele Unite nu are o tradiţie atât de bogată ca pe celelalte continente, însă e pe primul loc la un capitol: cel mai urât echipament de fotbal. A fost purtat de cei de la Colorado Caribous, echipă ce a evoluat în prima ligă nord-americană în 1978.

Noroc că a activat doar un an şi jucători cu „ciucurei” pe piept nu au mai fost văzuţi. Ajungând în Europa, Spania pare campioană în privinţa tricourilor ciudate ale fotbaliştilor.

Cei de la Recreativo Huelva, din liga secundă, au ales să poarte articole vestimentare pe fond roşu “asortate” cu buline albe, modelul aducând cu desenele făcute de nişte copii.

Mergând mai departe, în divizia a treia, îi găsim pe cei de la Hoya Lorca. Ei au ales modelul “broccoli” imprimat pe tot tricoul, echipa fiind dintr-o zonă unde se cultivă această plantă. Tot în acest campionat îi găsim pe cei de la Cultural Leonesa, jucători ce arată pe teren ca nişte ospătari, având fracul şi papionul imprimate pe piept.

Din top nu puteau lipsi englezii, iar fotbaliştii din Norwich s-au detaşat. În anii ’90 aveau un echipament pe care fanii l-au denumit “c…t de pasăre”, dar culmea e că-n această vestimentaţie jucătorii au reuşit rezultate foarte bune, ajungând până pe podium în prima divizie.

Mai multe