Tot ce trebuie să ştim despre adversarele României din Liga Naţiunilor

24 ianuarie 2018 16:37   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Naţionala de fotbal a României se va întâlni cu Serbia, Muntenegru şi Lituania într-una dintre cele patru grupe ale Ligii Naţiunilor C. Meciurile vor avea loc tur-retur în toamna acestui an (septembrie - noiembrie).

Iată care sunt cele mai importante lucruri de ştiut despre adversarii tricolorilor:

Serbia

*E o naţională calificată la Campionatul Mondial din această vară, reuşind anul trecut să câştige grupa preliminară cu Irlanda, Ţara Galilor, Austria, Georgia şi Moldova. La CM 2018, Serbia e în grupă cu Brazilia, Elveţia şi Costa Rica.

*Ultimele întâlniri cu sârbii au fost de coşmar pentru România, în preliminariile CM 2010. A fost atunci 2-3 la Constanţa şi un dureros 0-5 la Belgrad.

*Din octombrie 2017, selecţioner e Mladen Krstajic (43 de ani), fost jucător prin Bundesliga, la Werder Bremen şi Schalke. El l-a înlocuit pe Slavoljub Muslin, care a renunţat la post chiar dacă a dus echipa la Mondiale.

*Vedetele sârbilor sunt experimentaţii Ivanovic (33 de ani), Kolarov (32) şi Matic (29 de ani), în timp ce marea speranţă e mijlocaşul Milinkovic-Savic de la Lazio, cotat la 55 de milioane de euro.

Muntenegru

*E o naţională cu care România s-a întâlnit şi în preliminariile trecute, cele pentru Mondialul din Rusia. În tur, la Cluj-Napoca, a fost egal (1-1), cu un penalty ratat de Stanciu în ultimul minut, în timp ce returul a fost câştigat de muntenegreni cu 1-0.

*Selecţioner e Ljubisa Tumbakovic (65 de ani), un antrenor sârb cu multă experienţă, tehnicianul cu cele mai bune rezultate din istorie la clubul Partizan Belgrad.

*Starul echipei e de departe Stefan Jovetic, atacant la AS Monaco. Fundaşii Savic de la Atletico Madrid şi Marusic de la Lazio sunt alţi doi jucători de referinţă.

Lituania

*România şi Lituania s-au întâlnit ultima dată într-un amical din martie 2016, câştigat de tricolori cu 1-0.

*Selecţioner e fostul mare internaţional lituanian Edgaras Jankauskas (42 de ani), consacrat ca jucător în Portugalia, la Porto şi Benfica.

*Căpitanul Fiodor Cernych, atacantul echipei poloneze Jagiellonia, e singurul fotbalist lituanian evaluat la peste un milion de euro.

*În lotul balticilor se află câţiva jucători trecuţi prin Liga I. E vorba de portarul Cerniauskas (Dinamo), Matulevicius (Pandurii şi Botoşani), Papsys (Sepsi).

Mai multe