Toţi luptă pentru visul lui Becali

14 martie 2017 22:20   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Steaua a ajuns fruntaşă în clasament după ce a învins CFR, 2-0, în timp ce Astra a remizat cu CS U Craiova, 0-0, iar Viitorul şi Dinamo au înregistrat acelaşi rezultat. Acum, Gigi Becali a anunţat că peste o lună, de Învierea Domnului, roş-albaştrii vor obţine titlul cu numărul 27.

Omul de afaceri are puteri depline asupra Stelei din 2003, iar în sezonul 2004 – 2005 a bifat primul său trofeu. Treptat, a ajuns în lumina reflectoarelor şi a căpătat un obicei ca în preajma Sărbătorilor de Paşte să anunţe sigur că formaţia sa va încheia sezonul pe primul loc. Dar, “minunea” s-a îndeplinit într-un singur an. Iată o trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat la Steaua după fiecare declaraţie.

2008 - “Am fost cei mai câştigaţi după etapa asta, poate e un semn că vrea Dumnezeu ca până de Paşte să fim deja pe primul loc. E cam greu, dar când vrea Dumnezeu, se întâmplă”, a spus Gigi Becali în martie, cu o lună înainte de Sărbătorile Pascale. Totuşi, roş-albaştrii au încheiat pe locul doi în Liga I în sezonul 2007 – 2008.

2009 - “Chiar dacă am pierdut, cred că putem prinde locul întâi până de Paşte. Aşa se întâmplă”. Anunţul său premergător lunii aprilie, când s-a sărbătorit Învierea Domnului, iar nu a avut acoperire, “militarii” terminând ediţia 2008 – 2009 pe poziţia şapte.

2010 -  A avut acelaşi discurs, iar antrenorul de atunci de la CFR, Andrea Mandorlini, l-a ironizat: “Ca Steaua să fie campioană până la Paşte, aşa cum a zis domnul Becali, ar trebui ca echipa noastră şi alte trei – patru să fie excluse din campionat”. Steaua s-a clasat pe 4 în sezonul 2009 – 2010.

2011 - “Doar noi existăm în campionat. Ca să fie totul complet, o să luăm campionatul. Până de Paşte suntem pe primul loc”. Din nou, Becali s-a grăbit şi echipa sa a ocupat abia locul cinci la finele competiţiei interne din 2010 – 2011.

2012 - “Mai e o lună şi jumătate. Se joacă zece meciuri, e timp. Păi, dacă nu eşti pe primul loc peste zece etape, nu mai ai şanse la titlu”. Paştele a fost la mijlocul lui aprilie, iar ierarhia din 2011 – 2012 i-a plasat pe stelişti pe trei.

2013 - “E o bucurie în plus pentru că e înainte de Paşte. Ne-a dat şi Dumnezeu un cadou, dar oricum eram campioni”, a comentat Becali. A fost singura dată când de Paşte, sărbătoare ce a fost în mai, a fost campion (ediţia 2012 – 2013). Totuşi, nu s-a bucurat prea mult pentru că la finalul lunii a fost închis. A fost eliberat în 2015, în sezonul trecut Astra a devenit campioană.

2017 - Şi-a reamintit fraza acum, după prima etapă a play-off-ului, când a învins pe CFR cu 2-0: “De Paşte suntem campioni! Noi am bătut-o pe CFR şi ea ne va face campioni cu trei – patru etape înainte de final, pentru că-i va învinge pe duşmanii noştri”. 

Hagi: «Sper să fim norocoşi cu Steaua»

Viitorul va întâlni sâmbătă Steaua, iar managerul constănţenilor speră ca echipa sa să câştige în faţa bucureştenilor după o pauză de aproape patru ani. “Sper să fim foarte norocoşi. Vreau să dăm şi noi gol aşa cum ne-au dat ei atâtea meciuri la rând. Sper ca Niţă să greşească, mai ales că-n ultimele şase partide el a fost cel mai bun. În jocurile cu noi mereu a fost portarul secolului”, a spus “Regele”.

Mai multe