Trofeul din piscină! Astra a câștigat Supercupa, pe o ploaie torențială

17 iulie 2016 0:14   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Devenit român cu acte în regulă în luna mai, William de Amorim a marcat golul care a adus Supercupa Astrei, după duelul cu CFR Cluj, câștigătoarea Cupei din sezonul trecut. Acesta este al patrulea trofeu pentru campioni, în ultimii doi ani.

Ploaia torențială care a căzut la Cluj pe tot parcursul meciului a schimbat radical tactica celor două echipe. Nu s-a mai putut ține cont de nici o schemă de joc, cu toate că gazonul s-a prezentat decent, având în vedere cantitatea de apă. În aceste condiții, puținii spectatori s-au resemnat cu ideea că nu vor avea parte de o ploaie de goluri. În prima repriză a fost o singură ocazie, la o deviere a lui Fabricio, respinsă de Marc. În partea a doua s-a jucat un fel de fotbal-polo, așa că ocaziile au lipsit cu desăvârșire, unicul șut pe spațiul porții clujenilor (venit în minutul 85) fiind și cel decisiv.

Daum a oferit trofeul. Noul selecționer al României, Cristoph Daum, a urmărit meciul din tribunele Clun Arena, însoțit de președintele FRF, Răzvan Burleanu, dar și de Dorinel Munteanu, cel despre care se spune că ar putea să-i devină secund. Dacă înainte de startul partidei neamțul a mers la vestiare și a discutat câteva minute cu tehnicienii ambelor echipe, la finalul jocului, acesta le-a înmânat câștigătorilor trofeul.

Lung jr., suspect de fractură. Un episod nefericit s-a petrecut în minutul 28 al jocului de la Cluj, atunci când portarul Astrei, Silviu Lun jr și atacantul CFR-ului, Păun, s-au lovit involuntar. Ultimul s-a ales cu capul spart, în timp ce golkeaperul a sângerat abundent în zona nasului și a pometelui. Ambii au continuat partida, dar Silviu Lung jr. a fost înlocuit la pauză.

Mai multe