Turcii se bat să-l ia pe «Il Luce»

7 mai 2014 19:15   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu este omul zilei în Turcia. Presa din "Ţara Semilunei" dezvăluie că Trabzonspor e favorită să obţină semnătura românului, după ce "Il Luce" şi başkanul Ibrahim Haciosmanoglu s-au întâlnit la cină zilele trecute.

În ultimul timp zvonurile că Mircea Lucescu o va părăsi pe Şahtior Doneţk, după un deceniu de când antrenează formaţia din Ucraina, prind contur. Turcii mizează pe faptul că spaţiul ex-sovietic e în plin război şi că antrenorul ar avea nevoie de o nouă provocare în carieră, "minerii" dominând autoritar competiţia. Dacă Galata şi Fener nu au trecut încă la discuţii concrete, în schimb cei de la Trabzonspor au trecut la fapte: şeful clubului a petrecut 18 ore în compania lui Lucescu, cei doi tratând inclusiv la cină preluarea echipei.

Din câte se pare oferta financiară e superioară celei de la Şahtior, tehnicianul urmând să încaseze circa 4,5 milioane de euro pe an, cu un milion de euro mai mult ca-n prezent. Mai mult, "Il Luce" ar avea la dispoziţie şi o colonie de români: fostul căpitan al Stelei, Bourceanu, e deja în lot şi acestuia i s-ar putea alătura Bogdan Stancu, în prezent la Genclerbirligi, dar şi actualul component al celor din Ghencea, Tănase.

În plus, românul i-ar avea la dispoziţie pe Malouda sau Bosingwa, foste staruri ale lui Chelsea. În prezent, Trabzonspor e pe patru şi poate prinde un loc de Europa. Lucescu se află pe locul trei într-un top all-time al antrenorilor raportat la numărul de trofee câştigate, până acum având 26. 

Ar urma să ia 4,5 milioane de euro

Mai multe