Ultima operă de artă a lui Messi: spectacol sau lipsă de respect?

15 februarie 2016 12:29   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Duminică seară, Barcelona a câştigat cu 6-1 meciul cu Celta Vigo din campionatul Spaniei, întâlnirea fiind marcată în primul rând de felul controversat în care catalanii au marcat golul al patrulea.

Astfel, după ce a obţinut un penalty, Leo Messi şi-a aşezat balonul la punctul cu var, întreaga asistenţă de pe Camp Nou aşteptându-se la un nou gol al argentinianului.

Surpriza a fost una imensă în momentul în care Messi n-a şutat la poartă, ci i-a pasat scurt colegului său Luis Suarez, uruguayanul înscriind fără probleme pentru 4-1.

Penalty-ul în doi timpi a fost văzut pentru prima dată pe un teren de fotbal în 1957, dar execuţia cea mai faimoasă rămâne cea a celebrului Johann Cruyff, în 1982.

De asemenea, au existat şi situaţii în care jucătorii au apelat la acest truc, dar s-au făcut de râs, aşa cum s-a întâmplat cu francezii Robert Pires şi Thierry Henry, într-un meci al lui Arsenal.

Spectaculoasă pentru spectatori, schema este însă contestată de mulţi oameni din lumea fotbalului, fiind considerată o lipsă de respect la adresa adversarilor.

Mai multe