Un român, martor la "măcelul" din Barcelona

14 septembrie 2016 21:54   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Sezonul 2016-2017 al Ligii Campionilor a început în trombă. Pe Camp Nou din Barcelona a fost o execuţie cu public, Messi şi compania ştergând pe jos cu campioana Scoţiei. Totul sub privirile brigăzii de arbitri români.

Centralul arădean Ovidiu Haţegan a avut probabil unul dintre cele mai uşoare meciuri din cariera lui. În cele 90 de minute de joc a fluierat de doar 15 ori, mai exact pentru 11 faulturi şi patru începeri şi încheieri de repriză. Cu Barcelona având o posesie de 70%, nici asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe n-au avut prea mult de lucru, ambii ridicând fanionul de doar şapte ori, pentru offside.

În rest, trupa blaugrana şi-a făcut de cap. Messi a marcat o triplă şi a devenit jucătorul cu cele mai multe hattrick-uri din istoria Ligii Campionilor. Luis Suarez a bifat o dublă, iar Neymar şi Iniesta au înscris câte un euro-gol. Jocul putea totuşi să arate ceva mai echilibrat dacă Dembele fructifica penalty-ul acordat meritat de Haţegan lui Celtic, după o imprudenţă a lui Ter Stegen. Acesta a ratat însă, iar apoi s-a ales praful pentru băieţii lui Brendan Rogers.

Ultimul rezultat de 7-0 înregistrat în Liga Campionilor aparţine Şahtiorului lui Mircea Lucescu, care în sezonul 2014-2015 a câştigat cu acest scor în deplasarea de la BATE Borisov.

Tot umilinţă maximă a fost şi la Munchen, unde Bayern a asasinat-o pe debutanta Rostov, scor 5-0. Vicecampioana Rusiei n-a avut nici un cuvânt de spus în faţa trupei lui.

Mai multe