Un star din fotbalul englez strângea sticle goale

21 ianuarie 2017 19:51   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Antonio Valencia şi-a prelungit recent contractul cu Manchester United, dar până aici s-a luptat cu sărăcia dintr-o mahala din Ecuador, suferind de foame şi jucând desculţ.

Mijlocaşul de 31 de ani, Valencia, câştigă o sută de mii de euro pe săptămână, însă în copilărie el şi fraţii săi strângeau sticle, iar tatăl lor le vindea pentru a întreţine numeroasa familie. Acum face donaţii şi e considerat un erou local în Nueva Loja.“Ceea ce a reuşit e excepţional şi am toată admiraţia pentru el”, a spus fostul său coleg de la Wigan, Kevin Kilbane.Povestea a început cu un puşti ce aduna sticle pentru a face rost de mâncare şi îşi ajuta mama, femeia vânzând băuturi la stadion. În rest, juca fotbal pe străzi. Era desculţ, dar a fost remarcat şi adus la un club profesonist. Deşi avea doar 14 ani îi depăşea lejer pe cei mai mari. La 16 ani a fost transferat la El Nacional, un vis pentru el. “Era prima dată când plecam de acasă şi aveam emoţii fiindcă nu ştiam unde o să dorm sau ce o să mănânc. Când am ajuns la echipă, am primit o pereche de ghete. Erau albe, foarte frumoase, mai ales că eu jucasem cu nişte tenişi care s-au rupt şi apoi am umblat desculţ”, a povestit Antonio Valencia.

Banii pentru drum i-au fost plătiţi de familie, fără ştirea tatălui, care nu voia să-l lase să trăiască singur într-un oraş aflat la opt ore de mers cu autobuzul. Acum, după ce a bifat mai multe cluburi, e una dintre vedetele lui Manchester United, dar nu şi-a uitat originile. Şi-a utilat fosta şcoală din Nueva Loja cu calculatoare, iar profesorii îl dau ca exemplu puştilor ce visează să-i calce pe urme.

Mai multe