Ungaria e blestemată!

14 octombrie 2015 23:20   Fotbal intern
Ultima actualizare:

De 30 de ani aşteaptă Ungaria o calificare la un turneu final major, ultima sa prezenţă în elita fotbalului fiind consemnată la Mondialul din 1986.

Acum a fost mai aproape ca niciodată de ruperea blestemului, chiar dacă a ocupat locul trei în grupa României. Înaintea meciurilor din ultima zi a preliminariilor, Ungaria avea cel mai bun punctaj dintre echipele clasate pe locurile trei şi era, practic, la Euro 2016. Un singur scenariu stătea în calea fericirii vecinilor noştri: Turcia să bată Islanda acasă, iar Kazahstan să învingă în deplasare Letonia. Ei bine, spre disperarea maghiarilor, chiar aşa s-a întâmplat. Kazahii au învins cu 1-0 şi au schimbat ordinea la coada clasamentului (rezultatele cu locurile 6 în grupe n-au fost luate în considerare), turcilor deschizându-se astfel un culoar favorabil pentru a-i depăşi pe unguri. Victoria „otomanilor” (1-0) a venit însă la fel de dramatic, cu un gol marcat în minutul 89 din lovitură liberă, într-un moment în care Turcia se afla în inferioritate numerică.

Locul 3 de la Mondiale nu merge la Euro

Inevitabilul s-a produs! În urma unor preliminarii dezastruoase, naţionala Olandei a ocupat locul al patrulea în grupa din care s-au calificat Islanda, Cehia şi Turcia, „Portocala Mecanică” fiind scoasă astfel în afara Campionatului European din 2016. Este una dintre marile surprize înregistrate de-a lungul timpului în preliminariile de pe Bătrânul Continent, cu atât mai mult cu cât Olanda e ocupanta locului al treilea la ultimul Campionat Mondial, cel din Brazilia din 2014. În afara batavilor, Grecia e cealaltă echipă care a fost la Mondiale, dar n-a fost capabilă să se califice la Euro. În aceeaşi postură poate ajunge şi Bosnia, dacă va pierde „barajul” din noiembrie.

Echipele care vor juca «barajul» pentru Euro

URNA 1: Bosnia, Ucraina, Suedia, Ungaria

URNA 2: Danemarca, Irlanda, Norvegia, Slovenia

Tragerea la sorţi va avea loc duminică, 18 octombrie.

Mai multe