Universitatea Craiova nu a mai marcat de o lună în Liga 1

20 aprilie 2021 16:38   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Play-off-ul se desfășoară cu o viteză amețitoare și etapele se succed din trei în trei zile. Drept urmare, miercuri vom avea pe teren, în meciuri diferite, două dintre pretendentele la titlu: Universitatea Craiova și CFR Cluj. Ambele joacă în deplasare, însă oltenii au o problemă suplimentară: nu reușesc să marcheze.

De la instalarea pe banca tehnică a antrenorului grec Marinos Ouzounidis, în februarie, ”Știința” și-a betonat apărarea. Drept urmare, în 12 meciuri disputate (10 în campionat și unul în Cupa României) a primit un singur gol, în înfrângerea, 0-1, cu Chindia Târgoviște. Acest lucru este unul lăudabil, dar parcă echipa a uitat să atace. E adevărat, oltenii sunt într-o continuă căutare de atacanți, accidentării lui Koljic de anul trecut, urmându-i cea recentă a lui Andrei Ivan, dar și prestațiile lui Mamut, jucător care de fapt nu trece printr-o lipsă de formă, ci își demonstrează astfel ”valoarea”. Cert e că, deși echipa are meciuri în care joacă frumos, nu reușește să marcheze, iar acel 0-0 contra FCSB, din sezonul regulat, stă mărturie. Prin urmare, în cele 12 meciuri disputate sub conducere grecului, Craiova a marcat doar 11 goluri, dintre care 4 în Cupa României, contra Chindiei și Viitorului Pandurii Târgu Jiu. Rămân alte zece meciuri cu doar 7 goluri și, din păcate pentru craioveni, statistica arată că în ultimele trei meciuri de campionat ei nu au marcat niciodată!

Drept urmare, au încheiat la egalitate, 0-0, cu FCSB, CFR Cluj și cu Sepsi, acest ultim meci fiind disputat în play-off. Practic, oltenii nu au mai înscris în Liga 1 din 16 martie 2021, când au învins cu scorul de 2-0 pe UTA, grație golurilor reușite de Nistor și Tudorie. De atunci, în afara remizelor amintite, a mai existat succesul cu 3-0 obținut în fața divizionarei secunde Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în prima manșă a semifinalelor Cupei României, dar acest meci era mai mult de antrenament.

Miercuri, de la ora 19.00, Universitatea Craiova va juca, la Botoșani, contra unei formații care a evoluat doar o repriză contra FCSB, în weekend. O deplasare dificilă, dar care dacă seceta din atacul oltenilor va continua, ar putea scoate echipa ”alb-albastră” din lupta pentru titlu.

Mai multe