«Usain Bale», eroul lui Real Madrid în finala cu Barcelona

17 aprilie 2014 8:04   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Real Madrid a câştigat pentru a 19-a oară Cupa Spaniei, după ce a învins, miercuri, la Valencia, cu scorul de 2-1 (1-0), marea rivală FC Barcelona, în finala competiţiei.

Eliminată din Liga Campionilor şi cu a treia şansă la titlu, în acest moment, pentru Barcelona Cupa Regelui reprezenta ultima ocazie de a mai salva ceva într-un sezon deplorabil. Trofeul a fost cucerit însă de Real, diferenţa fiind făcută de o cursă senzaţională a lui Gareth Bale, cu cinci minute înainte de final, într-un meci în care Messi a fost iarăşi apatic.

Iar dacă Realul nu-l are pe Ronaldo, îl are pe Bale, cel mai scump transfer din istoria fotbalului. Galezul a marcat golul victoriei, pe contraatac, după o fază copy-paste după cele care i-au mărit cota în ultimii ani. Şi i-au făcut pe madrileni să scoată, în vară, 100 de milioane de euro din bancă. A primit un balon la jumătatea terenului, aproape de tuşă, a dat mingea pe lângă Bartra, apoi l-a depăşit în viteză, pe fundaşul Barcelonei. Ajuns singur cu Pinto, Bale a înţepat mingea pe lângă portarul catalanilor, la capătul unei curse fabuloase, de peste 50 de metri. 2-1, cu cinci minute înainte de final.

Cursa senzaţională a lui Bale a fost discutată intens pe reţelele de socializare, galezul fiind asemănat inclusiv cu cel mai rapid om al planetei, jamaicanul Usain Bolt.

Transferul cel mai scump al Barçei, Neymar, a ocazia de a duce meciul în prelungiri, dar a trimis în bară (89), iar trofeul a rămas la Madrid. Nu va mai fi în visteria lui Atletico, ci în cea a RealuluI, care rămâne în grafic pentru o triplă istorică. E în cărţi şi pentru titlu şi pentru Liga Campionilor.

Pe catalani îi aşteaptă o vară fierbinte, cu multe schimbări. Iar dacă mai era nevoie de un etalon, pentru măsurarea nivelului Barçei, acesta e următorul: este pentru prima oară după 10 ani, când echipa „blaugrana" înregistrează trei eşecuri consecutive (0-1 cu Atletico, în Liga Campionilor, 0-1 cu Granada, în campionat, 1-2 cu Real, în finala Cupei Regelui).

Mai multe