Vasluiul, agentul 007 pentru Dinamo

27 iulie 2013 14:09   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Din 2009 n-a mai câştigat Dinamo un meci cu FC Vaslui. „Câinii" au mai scos doar un egal, după care a urmat o serie incredibilă de succese ale jucătorilor lui Porumboiu. Se repetă istoria şi azi?

În condiţiile în care partida Astra - Steaua a fost amânată, cel mai aşteptat duel din runda a doua a Ligii I se va disputa diseară pe „Arena Naţională". Dinamo şi FC Vaslui sunt în acest sezon două echipe „lovite", în căutarea gloriei de odinioară. Pe de-o parte, debusolaţi de eşecul de la Timişoara, alb-roşii antrenaţi de Gigi Mulţescu au nevoie de o victorie de moral în faţa propriilor fani.

Vaslui – Dinamo 4-1- 18 mai 2013

Dinamo – Vaslui 0-1- 10 noiembrie 2012

Dincolo, moldovenii resimt încă efectele rezultatelor proaste din stagiunea precedentă, care au scos formaţia patronată de Porumboiu din cupele europene. Privind statistica întâlnirilor directe, meciul Dinamo - Vaslui ar trebui să nu se mai joace, iar punctele să fie atribuite oaspeţilor.

Dinamo – Vaslui 0-1- 25 martie 2012

Vaslui – Dinamo 3-1- 11 septembrie 2011

Motivul? În ultimii trei ani şi jumătate, galben-verzii s-au impus de fiecare dată împotriva„câinilor". 2-0, 2-1, 2-0, 3-1, 1-0, 1-0 şi 4-1 e seria interminabilă de succese ale vasluienilor, deveniţi o „bestie neagră" pentru dinamovişti. În cele şapte episoade menţionate, golaverajul general (15-3 în favoarea Vasluiului) spune totul despre complexul de inferioritate dezvoltat de bucureşteni.

De altfel, înainte de ultimul meci cu Dinamo, Porumboiu şi-a desconsiderat adversarii, declarând că n-are deloc emoţii în privinţa victoriei.

Vaslui – Dinamo 2-0- 9 aprilie 2011

Dinamo – Vaslui 1-2 - 19 septembrie 2010

Dănciulescu, trecut pe bancă?

Înfrângerea lamentabilă de la Timişoara din prima etapă l-a convins pe Gigi Mulţescu să facă unele modificări în aşezarea tactică a echipei sale. Unul dintre jucătorii care şi-ar putea pierde locul în primul 11 este chiar Ionel Dănciulescu, cel mai experimentat jucător de la Dinamo.

Marius Niculae, ultimul care a bătut Vasluiul

În istoria confruntărilor din prima ligă dintre Dinamo şi Vaslui, oaspeţii de astăzi s-au impus în 10 din cele 16 partide disputate, în timp ce gruparea din „Ştefan cel Mare" nu s-a bucurat decât de patru ori. Ultimul succes al „câinilor" într-un meci cu Vasluiul datează de la 11 aprilie 2009. Atunci, cu un Marius Niculae dezlănţuit, autor a trei reuşite, Dinamo a câştigat cu un categoric 4-1.

Mai multe