Vedeta lui Lugano are 3 vieţi! A scăpat de tsunami şi a „fentat” paralizia

27 septembrie 2017 14:33   Fotbal intern
Ultima actualizare:

FC Lugano, adversara de joi a FSCB-ului în Liga Europa, nu are în componenţă nume cu greutate în fotbalul european. În schimb, elveţienii se bazează pe doi-trei fotbalişti cu experienţă la nivel înalt, cum ar fi suedezul de 31 de ani Alexander Gerndt, principalul marcator al echipei în acest sezon.

Nordicul are şi o poveste de viaţă aparte, el traversând în trecut momente de cumpănă, care i-au pus în pericol atât cariera cât şi existenţa. Astfel, în 2004, Alexander şi-a petrecut Crăciunul în Indonezia cu mama Kristina şi cu cei doi fraţi ai săi, Simon şi Oliver. Pe 26 decembrie, familia Gerndt se ralaxa în faţa televizorului, într-un bungalou, în momentul în care insula Sumatra a fost „măturată” de un tsunami devastator produs în largul Oceanului Indian.

Au murit atunci aproape 300.000 de oameni, dar nu şi Alexander Gerndt, care îşi aminteşte clipele teribile prin care a trecut. „Din cauza presiunii, n-am putut ieşi pe uşă, astfel că am ieşit pe geam. Mama şi cu Simon au fost aruncaţi în apă, printre cadavre, sub o casă care s-a prăbuşit. Eu şi cu Oliver am reuşit să ne adăpostim. Apoi am urcat toţi patru pe un deal, unde am stat o zi întreagă. A doua zi ne-am întors în oraş şi am văzut incredibil de mulţi morţi”, a relatat fotbalistul echipei FC Lugano.

Peste patru ani, când evolua în ţara natală, la Gefle, un alt eveniment cumplit l-a pus la încercare pe Alexander Gerndt. La un banal antrenament, în urma unui duel aerian cu un coleg, suedezul a căzut pe spate şi a rămas nemişcat. „Am încercat să mă ridic, dar n-a mers. Eram conştient, dar nu ştiam ce trebuie să fac pentru a mă ridica. Am ajuns la spital, unde mă gândeam doar la faptul că nu mă voi mai putea juca cu băieţelul meu Leo. Timp de două săptămâni n-am reuşit să mişc deloc piciorul stâng. Apoi, într-o dimineaţă, piciorul era la fel ca înainte. A fost ceva incredibil, nu voiam decât să ies afară şi să alerg”, a povestit Gerndt, care putea avea soarta lui Mihăiţă Neşu, rămas paralizat în urma unei accidentări similare la un antrenament al echipei FC Utrecht, în mai 2011. Ca o stranie coincidenţă, Gerndt avea să fie transferat de FC Utrecht în vara anului 2011.

Mai multe