VIDEO Brazilia - Spania 3-0 / Gerard Pique, umilit sub ochii Shakirei

1 iulie 2013 8:12   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Reprezentativa Braziliei a câştigat Cupa Confederaţiilor pentru a treia oară consecutiv, după ce a învins, duminică, la Rio de Janeiro, cu scorul de 3-0, selecţionata Spaniei, campioana mondială en-titre, în finala competiţiei. Golurile au fost marcate de Fred '2, '47 şi Neymar '44.

După un minut şi 35 de secunde, era deja 1-0 pentru Selecao. Centrare de pe flancul drept în careu, Pique şi Arbeloa - amândoi ridicoli pe tot parcursul meciului - s-au comportat ca nişte oameni care joacă fotbal pentru prima dată, iar Fred, căzut, a deschis scorul.

În minutul 8, deja trebuia să fie 2-0! Balonul a circulat pe traseul Neymar - Fred - Oscar, iar ultimul, singur în mijlocul careului, a tras, milimetric, pe lângă bară. „Uraganul" brazilian a continuat să facă ravagii în faţa unei echipe, care parcă nu putea realiza ce se întâmplă pe teren. Noroc cu Iker Casillas, care, în minutul 32, a trimis miraculos în corner, după ce Fred a rămas singur cu el din pasa lui Neymar.

Ca să ne dăm seama că Spania joacă în acest meci a trebuit să aşteptăm 41 de minute. Contraatac fulger: Mata l-a găsit excelent pe Pedro, acesta a făcut totul ca la carte, însă David Luiz a trimis în corner, de pe linia porţii, cu o intervenţie ireală. În loc să fie 1-1, s-a făcut 2-0. Combinaţia Oscar - Neymar a fost finalizată de noua achiziţie a Barcelonei cu un şut devastator, sub transversală, de lângă un Arbeloa care, probabil, a făcut cel mai prost meci din cariera sa. De altfel, fundaşul Realului a şi fost schimbat la pauză cu Azpilicueta, dar coşmarul ibericilor nu s-a terminat.

Ramos, penalty ratat, Pique, eliminat

Partea secundă a început exact la fel ca prima: cu un gol brazilian! Fred a finalizat la colţul lung un contraatac de manual (47), iar, dacă eram la box, arbitrul ar fi oprit meciul. Aşa, chinul spaniol a continuat. După 55 de minute, Sergio Ramos avea ocazia de a-şi readuce echipa în meci, însă a ratat penalty-ul obţinut de nou-intratul Navas. Hulk a fost la un pas de 4-0, singur cu Casillas, dar goalkeeper-ul Realului a reuşit să-l blocheze, în extremis (58).

Dezastrul s-a întregit pentru dubla campioana europeană şi campioana mondială, atunci când Pique a fost ridiculizat de Neymar, l-a faultat pe brazilian din postura de ultim apărător, şi a fost trimis la cabine (68). Eliminarea lui Pique a survenit într-un moment în care iubita sa, cântăreaţa Shakira, suporta cu greutate în tribune lecţia de fotbal primită de Spania din partea Braziliei.

În ultimele 20 de minute, Spania a fost pasată de Brazilia în aplauzele celor peste 70.000 de oameni care au asistat la acest „măcel", la Rio, pe celebrul „Maracana".

Mai multe