VIDEO - Egipt revine la Mondiale după 28 de ani! A fost nebunie la Cairo după 2-1 cu Congo

9 octombrie 2017 15:24   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia sunt pe final şi lucrurile încep să se tranşeze şi în Africa. După ce Nigeria îşi obţinuse sâmbătă biletele pentru turneul final, o zi mai târziu a venit minunea tocmai de la Cairo.

Egipt, o specialistă pe continentul negru, unde e de şapte ori campioană, a avut 28 de ani de blocaj în ceea ce priveşte campioanetele mondiale. Astfel, după Italia 1990, unde a terminat pe locul 4 o grupă cu Anglia, Irlanda şi Olanda, „Faraonii” nu au mai găsit drumul spre turneul final. Şansele ca asta să se întâmple în preliminariile pentru Mondialul din Rusia păreau de asemenea infime, Ghana fraţilor Ayew fiind văzută drept mare favorită.

Egiptenii au avut însă şi ei doi aşi în mânecă, Mohamed Salah, mijlocaşul lui Liverpool, şi selecţionerul Hector Raul Cuper, fostul tehnician argentinian al Valenciei. Aceştia au pierdut un singur meci, în Uganda, iar după victoria dramatică obţinută în prelungiri, cu Congo, dintr-un penalty transformat de acelaşi Salah, s-a da drumul la sărbătoare. Fanii au invadat terenul, iar la Cairo s-a petrecut ca pe vremea marelui Ramses al II-lea!

Vezi mai jos rezumatul meciului incredibil dintre Egipt şi Congo, încheiat 2-1 după ce oaspeţii au egalat în minutul 88, iar gazdele au înscris din penalty în prelungiri!

Mai multe