Visul frumos s-a terminat! ASA a fost învinsă de Gaz Metan

10 mai 2015 23:03   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Totul depindea doar de ASA în aceste ultime patru etape, în care nu avea voie să comită decât maximum un egal. Prima finală a fost un derby al Ardealului, iar frica de retrogradare s-a dovedit mai puternică decât dorinţa de a câştiga titlul.

Gaz Metan şi Târgu Mureş au oferit unul dintre cele mai frumoase meciuri ale acestui sezon. Fără N’Doye, accidentat, şi fără Constantin şi Sepsi, suspendaţi, liderul n-a mai fost acelaşi.

Fragilă în apărare şi fără fantezie de la mijloc în sus, la ASA totul a stat în imaginaţia lui Zicu şi în bombele de la distanţă ale lui Mureşan. În prima repriză, cât l-au ţinut bateriile pe “grăsuţ”, Târgu Mureş a fost echipa mai bună şi trebuia să marcheze. Hora şi-a bătut însă joc de două faze în care a ajuns singur cu portarul, iar Zicu a trimis în bară, semnând cele mai mari ocazii ale mureşenilor.

În repriza a doua, lucrurile s-au schimbat radical. Pe o ploaie torenţială, gazdele şi-au adus aminte că sunt cu un picior în Liga a II-a şi au dat jos de pe umeri frica de rezultat. Partida a devenit una pe contre, în stil britanic, doar că părea fără goluri.

Moartea voinicului s-a produs însă din mâna “păcătosului”, în minutul 90. Liviu Băjenaru, fotbalist care a redebutat în Liga I după ce nu mai jucase din septembrie 2014, şi-a pus mingea pe piciorul stâng şi a bombardat-o spre poarta lui ASA. Mascat de un fundaş, Stăncioiu a avut o reacţie în genul “Boateng” şi s-a recunoscut învins, chiar dacă balonul a venit pe centrul porţii.

Culmea ironiei, Băjenaru e un jucător dat afară de Gigi Becali de la Steaua în 2011, după un singur joc bifat în tricoul roş-albastru. Printr-un şut, acesta şi-a salvat aseară atât fosta, cât şi actuala echipă.

Mai multe