Vrem o minune în «Catedrală»!

2 august 2017 20:46   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Bijuteria lui Rivaldinho a salvat pe Arena Naţională un egal fără de care Contra şi ai lui ar fi mers în Ţara Bascilor ca mielul la tăiere. Acel 1-1 face însă ca returul să fie unul abordabil, dar există puţine precedente care să-i dopeze moral pe „câini”. Ultimul datează din vara lui 2009.

Dinamo a pierdut în urmă cu opt ani cu 3-0 la masa verde turul cu Slovan Liberec, dar a câştigat cu acelaşi scor în Cehia, deşi nimeni nu-i dădea nici o şansă şi, după penal--ty-uri, s-a calificat pentru ultima dată în grupele Ligii Europa. De atunci a mai încercat de trei ori, dar Hajduk Split, Vorskla Poltava şi Metalist Harkov s-au dovedit prea puternice.

Joi, o nouă şansă li se iveşte „câinilor”, dar adversarul e de alt calibru! Athletic Bilbao e redutabilă pe Arena San Mames, numită şi „Catedrala fotbalului basc”. Anul trecut, acolo a pierdut titlul Barcelona lui Messi, doar Realul lui Ronaldo câştigând, scor 2-1. Dinamo trebuie însă să încerce, iar dacă va juca la fel de curajos ca în a doua repriză a turului de la Bucureşti, are şansa ei. Tehnicianul românilor visează şi el la calificare şi a dezvăluit care e singura problemă din lot!

„Eliminarea lui Bilbao ar fi o performanţă imensă şi aş situa-o la nivelul câştigării Cupei României sau a Cupei Ligii. Nu e uşor ca o echipă cu 5 milioane de euro buget să joace cu una de 100. Albin a venit de două săptămâni din Mexic. A fost o diferenţă de fus orar, nu s-a odihnit deloc bine. Când era antrenament la 11, acolo era 4 noaptea. Acum se simte mai bine, doarme mai bine. Puţin câte puţin, câştigă ceva”, a declarat Contra. 

Mai multe