Walter Zenga, demis de 3 ori într-un an!

26 octombrie 2016 20:44   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Fost antrenor în campionatul nostru, la FC Naţional, Steaua şi Dinamo, Walter Zenga trece printr-o perioadă delicată a carierei de tehnician.

În ultimul an calendaristic, „Omul-Păianjen” a pregătit trei echipe, însă de la toate a plecat pe uşa din dos. Perioada neagră a lui Zenga a început în noiembrie 2015, atunci când a fost demis de la cârma Sampdoriei Genova, şefii clubului din Serie A reproşându-i o serie de rezultate negative. Italianul de 56 de ani s-a întors apoi în spaţiul arab, acolo unde mai antrenase în anii trecuţi. Experienţa la Al Shaab, o codaşă din campionatul Arabiei Saudite, a fost una extrem de scurtă, Zenga fiind convins de şeici să-şi rezilieze contractul la începutul acestui an. În vara lui 2016, Walter Zenga a primit o ofertă surprinzătoare, din liga a doua engleză, de la Wolverhampton. Nici aici n-a rupt gura târgului, obţinând doar patru victorii în primele 14 etape. Astfel, inevitabilul s-a produs zilele trecute, Zenga fiind dat afară de conducătorii „lupilor”.

Walter Zenga a redevenit liber de contract într-un moment în care echipa sa de suflet, Inter Milano, se pregăteşte şi ea de o schimbare pe banca tehnică. Cum olandezul Frank de Boer e pe făraş, jurnaliştii italieni au avansat deja liste cu posibili înlocuitori, iar una dintre variante este Walter Zenga. E greu de crezut însă că patronii chinezi ai lui Inter vor da echipa pe mâna unui antrenor care n-a realizat nimic în ultimul an.

Mai multe