Walter Zenga este binecuvântat la Sampdoria

1 iulie 2015 22:02   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Instalat în vara asta pe banca Sampdoriei, Zenga se află în faţa celei mai mari provocări din cariera sa de antrenor. Italianul şcolit în România şi-a început munca într-un mod inedit, cu o vizită la biserică.

Pentru că Sampdoria va juca la finalul lunii iulie în turul trei preliminar din Liga Europa, gruparea genoveză e prima din Italia care şi-a reluat pregătirile. Cantonamentul alb-albaştrilor din staţiunea montană Ponte di Legno a fost precedat însă de un moment rar întâlnit la echipele de fotbal. Astfel, întreg lotul „Doriei”, în frunte cu proaspătul tehnician Walter Zenga (55 de ani) au asistat la o slujbă religioasă ţinută într-unul dintre cele mai importante lăcaşe de cult din Italia, Sanctuarul „Madonna della Guardia”, plasat la doar 20 de kilometri de Genova.

„Am venit aici pentru a ne aduce recunoştinţa, nu pentru a cere ceva. Să nu spuneţi că e un mod ciudat de a începe un cantonament. Să ne închinăm la Fecioara Maria e un sentiment minunat. În rest, trebuie să muncim pentru a ne îndeplini obiectivele”, a declarat Zenga.

Antrenorul care a activat ani buni în România, la FC Naţional, Steaua şi Dinamo, s-a întreţinut personal cu monseniorul bisericii, acesta din urmă oferindu-i lui Zenga binecuvântarea pentru sezonul care vine.

Mai multe