Wembley, o „ruşine” de stadion! În ce condiţii s-a jucat derby-ul Tottenham - City

30 octombrie 2018 15:21   Fotbal intern
Ultima actualizare:

Un derby al campionatului Angliei s-a disputat în condiţii penibile, pe una dintre cele mai importante arene ale lumii.

Fotbal european sau fotbal american? Aceasta a fost întrebarea la care au fost nevoiţi să răspundă cei care au urmărit meciul Tottenham – Manchester City (0-1) din Premier League.

Duminică seara, pe celebrul stadion „Wembley” din Londra a avut loc o întâlnire din campionatul de fotbal american (NFL), între echipele Jacksonville Jaguars şi Philadelphia Eagles. Toate bune şi frumoase, doar că peste 24 de ore, pe aceeaşi arenă, era programat derby-ul etapei din Premier League.

Tottenham şi Manchester City au fost nevoite însă să joace pe un teren pe care se puteau observa extrem de vizibil liniile trasate cu o seară înainte. Astfel, fotbaliştii celor două echipe s-au confruntat printre numerele (10, 20, 30 etc. ) care reprezentau „yarzii” din fotbalul american. Mai mult, în centrul de la mijlocul terenului trona logo-ul NFL, o situaţie jenantă pentru un meci din cel mai competitiv campionat de fotbal al Europei.

Nu numai imaginea gazonului a avut de suferit, ci şi calitatea, multe bucăţi de iarbă fiind smulse în urma meciului de fotbal american. A urmat un potop de critici la adresa organizatorilor de pe „Wembley”, cuvântul ruşine fiind cel mai des folosit de fani pe reţelele de socializare. „Nu e deloc uşor să joci aşa!”, a subliniat şi Pep Guardiola, antrenorul oaspeţilor de la Manchester City.

Mai multe