A revenit pe teren după ce s-a operat pe creier acum doi ani

25 ianuarie 2022 19:45   Fotbal internațional

Sportul ne oferă multe povești extraordinare, iar cea mai recentă vine din Spania. Virginia Torrecilla, componentă a naționalei de fotbal a Spaniei, a revenit pe teren după doi ani după ce s-a operat de o tumoare pe creier.

În vârstă de 27 de ani, Virginia era o fotbalistă în vârf de carieră atunci când, în 2020, verdictul medicilor a lovit ca o secure: cancer la creier! Numai că boala nu știa cu cine se pune! Fotbalista a luptat pentru viața ei, a crezut în șansele de recuperare ca nimeni altcineva și acum, la aproape doi ani de la depistarea tumorii și după operația ei, a revenit pe teren într-un meci oficial.

Ea a jucat în ultimele cinci minute pe care formația sa, Atletico Madrid, club la care a rămas legitimată pe toată perioada tratamentului, l-a susținut contra rivalelor de la FC Barcelona. A intrat în minutul 85, a primit banderola de căpitan și a evoluat pe postul ei, cel de mijlocaș. Iar la final, chiar dacă Barcelona s-a impus cu 7-0, toată lumea a fost fericită, pentru că au avut alături o învingătoare. De altfel, și rivalele de la Barca – club la care a și evoluat acum câțiva ani - au purtat-o pe umeri, pentru că Virginia Torrecilla e un exemplu de dârzenie și de luptă cu boala.

După ce i s-a depistat tumoarea pe creier, în 2020, ea a fost operată, după care a făcut chimioterapie, dar nu a renunțat niciodată la gândul revenirii pe teren. Drept urmare, în martie 2021, la un an după ce jucase ultimul meci oficial pentru Spania, contra Angliei, într-o competiție amicală, ea a reluat antrenamentele. Miercurea trecută, a fost în lot și a asistat de pe bancă la victoria cu 3-2 obținută de Atletico Madrid în semifinalele  Supercupei Spaniei, iar duminică a jucat primele minute de la începerea coșmarului.  

”Sunt foarte fericită pentru că pot fi alături de coechipierele mele. Este un pas foarte important. A trecut mult timp, am făcut multe antrenamente și multe sacrificii, dar a meritat totul. Le mulțumesc tuturor celor din club, care au fost mereu alături de mine. Să fiu aici în vestiar și pe teren, e ceva cu totul special”, a declarat Virginia într-o declarație acordată pentru contul de Twitter al clubului.

Mai multe