Barcelona nu iese din criză. Xavi spune că s-au pierdut două puncte cu Sevilla

22 decembrie 2021 10:43   Fotbal internațional

Clasată abia pe locul 7 în La Liga, FC Barcelona nu izbutește să mai câștige. În ultima partidă, restanță din etapa a patra a campionatului Spaniei, gruparea catalană a terminat la egalitate, 1-1, pe terenul lui FC Sevilla. Iar antrenorul Xavi a recunoscut că formația lui a pierdut două puncte importante.

Mâhnirea tehnicianului a fost cu atât mai mare cu cât Barca a dominat confruntarea. "Cred că am pierdut două puncte pentru că meritam să câştigăm. Am dominat meciul. În prima repriză, am jucat foarte bine, cu personalitate. Ne-am respectat planul de joc. Nu am avut noroc. Echipa și-a ameliorat jocul şi sunt mândru de ea. Nu îmi place această remiză pentru că Barca este făcută să câştige. Această echipă a Barcelonei se apropie de aceea pe care o vreau, curajoasă şi ofensivă", a declarat Xavi.

Golurile confruntării au fost înscrise de Gomez, în minutul 32, respectiv Araujo, în minutul 45.

Din minutul 64, FC Sevilla a evoluat cu un jucător mai puţin, Kounde fiind eliminat.

În urma acestui rezultat, FC Sevilla ocupă locul 2 în clasament, cu 38 de puncte, iar FC Barcelona se află pe 7, cu 28 de puncte. Lider rămâne Real Madrid, cu 43 de puncte.

Doar 3 victorii în ultimele 10 meciuri pentru Barcelona

Rezultatele lui FC Barcelona nu sunt grozave în ultimele luni. Din ultimele 10 meciuri disputate, gruparea catalană a câștigat doar trei: 3-2 cu Elche, 3-1 la Villarreal și 1-0 cu Espanyol Barcelona. Alte patru partide le-a încheiat la egalitate, iar în trei a fost învinsă. Desigur, dacă punem la socoteală și amicalul cu Boca Juniors (1-2 după prelungiri).

Mai multe