Naționala a ajuns la Kaunas, unde va înfrunta Lituania. Un „tricolor”, pe dinafară

14 octombrie 2024 8:36   Fotbal internațional

Echipa națională a României a lăsat în urmă victoria reușită în fața selecționatei din Cipru și se pregătește pentru următorul duel din Liga Națiunilor, „tricolorii” ajungând, duminică, la Kaunas, acolo unde vor înfrunta Lituania, marți, de la ora 21.45, partidă de fotbal difuzată de Antena 1. 

Drumul către Lituania a durat aproximativ patru ore, iar decolarea din Larnaca a fost întârziată din cauza unor proceduri din aeroport. „Tricolorii” au făcut trecerea bruscă de la temperaturile de vară din Cipru într-o atmosferă considerabil mai rece, cu doar 8 grade în termometre şi o temperatură resimţită de 4 grade. Prima sesiune de pregătire în vederea meciului a presupus, pe deoparte, ca jucătorii care nu au evoluat în partida de la Larnaca să efectueze un antrenament, duminică dimineaţa, în timp ce restul echipei a avut parte de o şedinţă de recuperare. Din lotul care a făcut deplasarea a fost lăsat deoparte Nicuşor Bancu, dat fiind că suspendat, după ce a încasat un cartonaş galben în meciul cu Cipru, așa încât jucătorul s-a întors direct la echipa sa de club din Larnaca.

România, lider în grupa sa din competiția care o poate duce la CM 2026

Programul naționalei mai prevede un antrenament oficial, luni, echipa naţională va efectua antrenamentul oficial, însă acesta nu se va desfăşura pe stadionul de joc pentru a proteja gazonul. După antrenament, selecționerul Mircea Lucescu și Marius Marin sunt așteptați să susțină conferința de presă, în perspectiva meciului cu Lituania, din Liga Națiunilor, competiție care ar putea aduce calificarea României la Campionatul Mondial 2026. 
Deocamdată, România își consolidează poziția de lider din grupa sa de Liga Națiunilor, având maximum de puncte, nouă din trei meciuri și fiind urmată de Kosovo (6p), Cipru (3p) și Lituania (0p), „tricolorii” consemnând victorii pe linie, împotriva lui Kosovo, Lituania și Cipru. 

Programul și rezultatele României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România (0-3) 
9 septembrie: România-Lituania (3-1)
12 octombrie: Cipru-România (0-3)
15 octombrie: Lituania-România
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe