Naţionale cu bănci goale: mai mulţi selecţioneri demişi după Cupa Mondială

5 iulie 2018 18:21   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Mai mulţi selecţioneri au fost demişi după eliminarea de la Cupa Mondială din Rusia.

Eliminarea de la Cupa Mondială de fotbal a echivalat cu demiterea pentru foarte mulţi selecţioneri, Surprinzător, printre aceştia se află şi antrenorul naţionalei Japoniei, formaţie care a fost foarte aproape de o calificare istorică în sferturile de finală ale competiţiei. Federaţia Japoneză a decis să nu prelungească acordul lui Akira Nishino, după eliminarea în optimile. „Nu-l vom convinge pe Nishino să rămână în funcţie având în vedere că îi expiră contractul”, a declarat preşedintele forului japonez, Kozo Tashima. Nishino preluase echipa în aprilie, după demiterea lui Halilhodzic. Japonia a fost eliminată de Belgia în optimi, scor 3-2, după ce europenii au revenit de la 0-2 şi au marcat golul victoriei la ultima fază.

De asemenea, nici Costa Rica nu mai are selecţioner. „Tehnicianul Oscar Ramirez nu va mai ocupa acest post, contractul lui a expirat”, a declarat preşedintele federaţiei costaricane Rodolfo Villalobos, a cărui echipă naţională a ocupat locul patru în grupa E.

Spre deosebire de aceştia, există şi antrenori care au fost menţinuţi în funcţie. Germanul Low este exemplul cel mai bun, contractul fiindu-i confirmat, deşi echipa lui a suferit cea mai umilitoare eliminare din istorie, încă din grupe.

Mai multe