Paolo Guerrero va putea juca la CM de fotbal după ce suspendarea sa a fost... suspendată

31 mai 2018 16:51   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Găsit vinovat pentru dopaj, Paolo Guerrero, căpitanului echipei Peru, va putea evolua la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Rusia. Tribunalul Federal Elveţian a suspendat sancţiunea în cazul său. Fotbalistul ar putea fi suspendat din nou după CM.

La 19 februarie, Agenţia Mondială Antidoping (WADA) ceruse o suspendare pentru cel puţin un an a lui Guerrero, depistat pozitiv (metabolit de cocaină) la un meci cu Argentina, în 5 octombrie 2017. Iniţial, fotbalistul a fost suspendat un an, iar apoi sancţiunea a fost redusă la şase luni. Însă jucătorul a dorit anularea totală a sancţiunii, astfel că s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a decis, în 14 mai, ca suspendarea lui să fie mărită la 14 luni.

Peruanul le-a mulţumit pe Facebook tuturor celor care l-au susţinut şi le-a promis fanilor că va face totul pentru a le oferi bucurii la Campionatul Mondial. “Lupta mea continuă şi de aceasta se vor ocupa avocaţii mei. Alături de colegii mei mă angajez să dau totul pentru a-i oferi ţării mele bucurii noi şi mai mari. Nu mai există limite. Nu mai există vise imposibile. Asta demonstrează că atunci când ne unim totul este posibil”, a spus fotbalistul.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunţat că nu va contesta solicitarea fotbalistului de suspendare a sancţiunii.

La turneul final al Campionatului Mondial de fotbal care va avea loc în Rusia, din 14 iunie, Peru este în aceeași grupă ă cu Franţa, Australia şi Danemarca.

Mai multe