„Spaniolul” Cheryshev, eroul ruşilor în meciul de deschidere

15 iunie 2018 10:38   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Mijlocaşul crescut în Spania a început Mondialul ca rezervă, dar a fost declarat MVP-ul meciului de deschidere.

Rusia a spulberat Arabia Saudită (5-0) în prima partidă a turneului final, aceasta fiind cea mai mare diferenţă înregistrată vreodată în deschiderea Mondialului. Gazdele au profitat din plin de naivităţile arabilor, o naţională care nu s-a remarcat decât cu o posesie (60 la sută) inutilă a mingii.

De la ruşi a ieşit în evidenţă mijlocaşul Denis Cheryshev, autor a două goluri fabuloase, primele ale sale în tricoul naţionalei. El n-a început însă meciul ca titular, fiind introdus în joc la mijlocul primei reprize, după accidentarea lui Dzagoev.

În vârstă de 27 de ani, Cheryshev e un fost copil-minune al fotbalului rus. După modelul Florin Andone la noi, Denis s-a născut în Rusia, dar s-a mutat de mic în Spania, ajungând la grupele de juniori de la Real Madrid. Cheryshev nu s-a impus la echipa mare a „galacticilor”, pentru care a jucat doar câteva meciuri, fiind apoi împrumutat pe la alte cluburi din La Liga.

În 2016, Villarreal l-a cumpărat definitiv pe Cheryshev, un fotbalist care a declarat la un moment dat că se simte „mai mult spaniol decât rus”.

Mai multe