Suedezii i-au spionat pe coreeni cu folos. 1-0 pentru nordici şi Germania e ultima în grupa F

18 iunie 2018 17:15   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Suedia – Coreea de Sud a devenit brusc un meci cu mare miză pentru că ambele au început să spere la optimi după ce Mexic a învins Germania.

Partida a explodat însă după ce antrenorul secund al nordicilor a intrat cu japca peste asiatici la un antrenament închis şi i-a spionat până s-au prins aceştia cine e de fapt. Selecţionerul Lasse Jacobsson şi-a cerut oficial scuze, chiar la conferinţa de presă de dinainte de joc, dar în spatele uşilor închise s-a folosit la maximum de notiţele “furate” de colaboratorul său. Astfel, Suedia nu a fost deloc surprinsă de jocul coreenilor şi cu excepţia primului sfert de oră au dominat partida autoritar. De câştigat au câştigat pe merit, dintr-un penalty primit după consultarea tehnologiei video, VAR, care devine un actor foarte important la acest turneul final. Marcatorul golului a fost căpitanul Andreas Granqvist, fundaşul lui Krasnodar, care a avut o mai mare stăpânire de sine decât marele Lionel Messi. Pentru suedezi urmează un meci decisiv cu deziluzia Germania, pe care o poate trimite acasă dacă o va învinge sâmbătă, la Sochi. Coreea de Sud îşi va juca şi ea ultima şansă cu revelaţia Mexic, în aceeaşi zi, dar la Rostov.

Coreeni şi-au schimbat numele de pe tricouri

Selecţionerul asiaticilor, Shin Tae-Yong, a luat o decizie incredibilă înainte de debutul la Mondialul din Rusia, exasperat de indiscreţiile viitorilor adversar. Acesta a ordonat schimbarea numelor de pe tricourile jucătorilor săi în amicale şi la antrenamente în speranţa că nimeni nu-i va recunoaşte şi astfel tactica lui va rămâne secretă. “Am făcut asta pentru că le este dificil occidentalilor să-i deosebească pe asiatici”, a explicat el, şi a avut dreptate. Celebrul comentator francez Thierry Roland a afirmat în timpul unui Coreea de Sud - Franţa: “Nimic nu seamănă mai mult cu un coreean decât un alt coreean”.

Mai multe