Surpriză în LaLiga. Real Madrid a pierdut la codașa Getafe!

2 ianuarie 2022 18:01   Fotbal internațional

Lider autoritar al primei divizii de fotbal a Spaniei, Real Madrid a pierdut (0-1), cu totul neașteptat, pe terenul lui Getafe, formaţie care luptă pentru salvarea de la retrogradare. Turcul Enes Unal a marcat unicul gol, în minutul 9. Confruntarea a contat pentru etapa cu numărul 19 a campionatului spaniol.

După meci, antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a încercat să rămână optimist, însă a apreciat că acest rezultat reprezintă un semnal de alarmă: "Am avut reacţie în primele zece minute după gol. Apoi nu am mai putut. Nu sunt multe de spus, dar se pare că noi am mai rămas în vacanţă încă o zi. A fost mai puţină concentrare, mai puţin angajament... Este clar că nu meritam înfrângerea. Aș spune chiar că meritam o remiză. Nu am jucat bine şi nu există scuze. Am pierdut un punct. Ieri (n.r. - sâmbătă), după antrenament, le-am spus jucătorilor că mi-a plăcut cum s-au mişcat şi azi uite ce s-a întâmplat! Nu este o critică la adresa jucătorilor şi acceptăm această înfrângere fără a dramatiza sau face o tragedie pentru că suntem lideri în continuare. Nimeni nu a ieşit în evidenţă. Există jucători care nu au făcut un joc bun. Benzema a fost unul dintre ei, dar a da vina pe Benzema mi se pare prea mult", a spus Ancelotti, potrivit mundodeportivo.es.

Astăzi (duminică, 2 ianuarie), mai sunt programate jocurile Alaves - Real Sociedad, Betis Sevilla - Celta Vigo (ambele de la 19.30) şi Mallorca - FC Barcelona (ora 22.00). Tot azi s-au jucat partidele Atletico Madrid - Rayo Vallecano 2-0 și Elche - Granada 0-0.

În clasament, Real Madrid are 46 de puncte şi este pe primul loc, după 20 de meciuri jucate. Pe locurile următoare se află FC Sevilla (38 de puncte / 18 partide), Betis Sevilla (33p/18m), Atletico Madrid (32p/19m), Rayo Vallecano (30p/19m), Real Sociedad (29p/18m), FC Barcelona (28p/18m) şi Valencia (28p/19m).

Getafe ocupă locul 16, cu 18 puncte, la trei puncte de Alaves, de pe locul 18, retrogradabil.

Mai multe