Gabriel Torje, împrumutatul de serviciu

8 august 2015 20:42   Sport
Ultima actualizare:

Alintat în ţară „Torjinho” sau „Messi din Banat”, Gabriel Torje (25 de ani) nu s-a mai bucurat de acelaşi succes în străinătate. În 2011, când l-a cumpărat, Udinese a crezut că va da lovitura în Serie A, însă a ajuns să devină cel mai împrumutat fotbalist român.

Dinamo şi Torje şi-au frecat mâinile în momentul tranzacţiei cu trupa din Peninsulă. Primii au luat 4,5 milioane de euro, iar mijlocaşul s-a înţeles pentru un salariu de 30.000 de euro lunar, ce urma să crească în fiecare an din cei cinci de contract. Totuşi, Udinese l-a folosit doar în 21 de meciuri, în 12 ca titular. A reuşit şi două goluri, dar degeaba. După mai puţin de un an era cedat la Granada. Aici i-a mers mai bine, a bifat un sezon, şi a crezut că va rămâne în Spania, însă italienii l-au chemat „acasă”, doar pentru a-l împrumuta din nou.

De data aceasta s-a dus la Espanyol. Din septembrie 2013 şi până în iunie 2014 a îmbrăcat tricoul lor şi iar s-a prezentat la Udinese. A luat apoi calea Turciei, fiind dus la Konyaspor, unde a jucat din vara trecută până în ianuarie acest an. „Peninsularii” nu l-au mai lăsat aici şi zilele trecute a fost trimis la Osmanlispor, fosta Ankara, echipă ce a revenit acum în prima ligă turcă. Abia în vara următoare coşmarul lui Torje se va încheia, contractul cu italienii care-l „pasează” dintr-o parte a alta a continentului luând sfârşit. „O nouă echipă! Un nou început!”, a comentat el pe o reţea de socializare, pozându-se alături de sigla actualului club.

Deşi nu are o carieră stabilă, mijlocaşul e convocat constant la echipa naţională, participând şi la ultima acţiune a „tricolorilor”, meciul cu Irlanda de Nord, 0-0, din iunie, din preliminariile EURO 2016. „Îmi doresc să joc des şi bine pentru noua echipă, să le arăt celor de aici că au făcut o alegere bună. Vreau să fiu sănătos şi în formă pentru convocările de la echipa naţională. Calificarea la Campionatul European e în mâinile noastre şi ar fi un vis să îmbrac tricoul galben la anul, în Franţa”, a spus recent Torje.

Mai multe