PSG - Barcelona 4-0 / De ce Luis Enrique este principalul vinovat pentru eșecul Barcelonei

15 februarie 2017 18:35   Sport
Ultima actualizare:

Seara zilei de 14 februarie 2017 a consemant apusul unei dinastii. A fost seara în care această echipă a Barcelonei care, în ultimii 10 ani, s-a identificat cu însăși esența definiției fotbalului, pur și simplu a ajuns la capăt de drum.

PSG nu numai că i-a administrat echipei lui Luis Enrique cea mai severă înfrângere (4-0 în optimile Champions League), dar aproape că a eliminat-o încă din optimi! Iar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în timpul dinastiei lui Messi. 

Nimic nu a fost accidental în felul în care PSG a controlat mijlocul terenului și s-a jucat cu apărarea Barcelonei de fiecare dată când a avut chef. Iar parizienii, care se luptă să redevină lideri în Ligue 1, puteau să mărească proporțiile acestui dezastru. Catalanii au fost norocoși că au scăpat doar cu 0-4. 

Marele vinovat pentru acest rezultat este antrenorul Luis Enrique care, de mult prea multe ori s-a bazat exclusiv pe calitatea fotbaliștilor săi din ofensivă. Numit în urmă cu trei ani la cârma echipei, Enrique s-a bazat mult prea mult pe eficacitatea tridentului din atac format din Messi, Suarez și Neymar (MSN) ignorând carențele de la mijloc și din defensivă. 

Retragerea din activitate a lui Xavi a dereglat jocul de pase de la mijlocul terenului prin care Barcelona își toca adversarul. Nou-veniți Aleix Vidal, Denis Suarez, Arda Turan sau Andre Gomes nu au reușit nici pe departe să suplinească absența lui Xavi. Iar Barcelona a devenit o echipă fără identitate care trăiește doar din sclipirile lui Messi. 

Prin transferurile și schimbările făcute, Enrique a transformat aproape radical linia de mijloc. În plus, renunțând la jocul obsesiv de pase din timpul erei Guardiola, Enrique i-a expus pe Iniesta și pe Busquets. Mizând totul pe forma tridentului MSN, Enrique a dezechilibrat echipa, a renunțat la posesie și a mizat pe transmiterea cât mai rapidă a baloanelor către cei trei fotbaliști din avanposturi. Odată ce aceștia sunt blocați, Barcelona este anihilată și se transformă într-o echipă banală. 

Înscrie-te în StarManager, fă-ți echipă și antrenează stelele fotbalului european din Liga Campionilor. Poți câștiga premii de etapă sau unul din marile premii puse în joc la finalul competiției!

Mai multe