Răducioiu i-a făcut praf pe portarii naţionalei

11 iunie 2016 20:44   Sport
Ultima actualizare:

Florin Răducioiu a discutat cu presa franceză şi nu a avut milă de goalkeeper-ul nostru Ciprian Tătăruşanu, deşi selecţionerul sau colegii i-au luat apărarea susţinând că a fost faultat de către vedeta gazdelor.

Minutul 58 al meciului România – Franţa, scor 1-2, a produs cea mai controversată fază a începutului de European. Olivier Giroud s-a lansat într-un duel aerian la limita careului mic cu portarul nostru şi a marcat cu capul, însă pare că l-a incomodat pe român lovindu-l cu cotul peste braţe. Arbitrul a validat golul şi la finalul jocului s-a iscat polemica: a fost sau nu fault în atac? Fotbalistul nostru a spus că „fluieraşul” a greşit neacordând fault, iar selecţionerul Anghel Iordănescu a comentat: „Nu pot să mă pronunţ, Ciprian a reclamat un fault şi-l cred pe el”. 

Totuşi, experţii susţin altceva. „Nu aş fi fluierat niciodată fault. Contează dacă jucătorul îşi împinge sau ţine adversarul, dar Giroud nu s-a dus cu mâna asupra lui Tătăruşanu, ci din elan şi-a desfăcut braţele, nu poate sări la cap cu ele lipite de corp”, a declarat fostul mare „central” Ion Crăciunescu. Cel mai vehement a fost Florin Răducioiu, unul dintre foştii mari atacanţi ai României şi care a făcut parte din „Generaţia de Aur”. „Nu a fost fault la primul gol, ci o mare greşeală a lui Tătăruşanu, pe care îl consider în general ca fiind un portar excelent. Acum a calculat eronat traiectoria şi a anticipat greşit. Nu poţi face una ca asta în faţa lui Giroud, care a arătat în prima ligă engleză că e redutabil la jocul aerian”, a spus Răducioiu în presa franceză. Apoi, a continuat: „Mi-am reamintit imediat de golul lui Dugarry, din 1996, când tot la Campionatul European şi tot la un România – Franţa, Stelea a greşit la fel. Şi Prunea a ieşit greşit în sfertul de finală cu Suedia de la Mondialul din 1994, la faza cu Andersson”. Culmea e că el a jucat în ambele meciuri, deci a simţit pe propria piele acele erori! Concluzia celui care era poreclit „Minunea Blondă” este drastică: „Nu cred că vom ieşi din grupe. Suntem un popor care se descurajează repede şi cred că deznodământul acestei partide e greu de digerat de către jucători. A fost un meci bun, dar la final am pierdut şi mă îndoiesc că vom avea forţa de caracter de a reveni”, a încheiat fostul atacant.

Prunea a gafat la Mondialul din 1994

Florin Prunea e cel care practic a  trimis Suedia în semifinalele Campionatului Mondial din 1994. În prelungirile sferturilor de finală, contra Suediei, România conducea cu 2-1 şi totul părea că merge în favoarea noastră. Din păcate, traiectoria unei mingi centrate în disperare de nordici a fost apreciată greşit de Prunea, Andersson – singurul sedez din careul nostru - înscriind cu capul, fără probleme. Meciul a ajuns la penalty-uri şi nordicii s-au impus.

Stelea a ieşit greşit din poartă în 1996

Bogdan Stelea apăra poarta noastră la Campionatul European din 1996. La  10 iunie, România s-a duelat cu Franţa. În minutul 24, „Stelică” a ieşit total aiurea la spre marginea careului la o minge centrată spre careu şi Cristophe Dugarry a marcat practic cu poarta goală.

Mai multe