Ruşii ne-au furat ca-n codru, dar şi noi suntem praf

15 noiembrie 2016 20:16   Sport
Ultima actualizare:

România a jucat la rezultat un meci în care putea să inoveze şi nici măcar nu l-a obţinut din cauza aceloraşi greşeli de apărare, dar şi a arbitrului

Marea revoluţie a tinerilor cu care Christoph Daum ne ameninţase pentru meciul din Cecenia a fost de fapt un mare fâs. Neamţul a jucat fricos, cu cea mai bună echipă pe care a putut-o alinia, iar pe Ţîru şi pe Nedelcu i-a debutat în prelungiri, când credea meciul încheiat. N-a fost aşa pentru că apărarea noastră ridicolă a greşit la ultima fază, iar Ozdoev a înscris dintr-un offside văzut de pe lună, doar de bielorusul Aleksey Kulbakov şi brigada lui, nu.

Selecţionerul a folosit o echipă de start experimentală, cu foarte multe modificări faţă de jocul cu Polonia. Nici nu avea cum din moment ce a permis ca 10 jucători care au fost în lotul pentru partida de vineri să nu facă deplasarea la Grozny. Totuşi, aşa-zisa echipă a tinerilor n-a prea existat. Au jucat Marin şi Rotariu, iar în rest doar oameni consacraţi ca Enache, Latovlevic sau Prepeliţă, plus Grozav, pentru că ştia iarba, el jucând chiar pentru Terek.Naţionala României a bifat o mare ruşine la meciul cu Rusia. Niciun jucător deplasat în Cecenia n-a vrut să poarte tricoul cu numărul 10, un simbol care a aparţinut pentru mult timp legendarului Gheorghe Hagi. Nicuşor Stanciu nu a mers în Rusia, dar el oricum s-a exonerat de mult de această responsabilitate. Alexandru Maxim, un alt pretendent, s-a întors şi el la Stuttgart şi n-a jucat aseară, iar Bogdan Stancu sau Florin Andone nu au fost interesaţi. Situaţia e pe cât de penibilă, pe atât de rară la o naţională de acest nivel.

Am luat gol în minutul 90+3

În primele cinci minute n-am ieşit din propria jumătate, tricolorii fiind dominaţi ca de Brazilia. N-am avut posesie, dar nici nu ne-am apărat cu siguranţă. Am arătat aceleaşi greşeli tactice ca împotriva lui Lewandowski şi compania, doar că Kokorin n-a avut suficientă valoare cât să ne înjunghie mortal. După 15 minute am mai echilibrat puţin jocul şi în minutul 27 am bifat cea mai mare ocazie, prin Rotariu, care n-a fost în stare să înscrie cu latul din careu după o centrare perfectă a lui Andone.

După un 0-0 cinstit afişat de tabelă la pauză, Daum a început fără modificări partea a doua, sperând că ne va merge la fel. Şi a mers, la fel de prost. Kokorin putea să deschidă scorul în minutul 64, dar a pierdut controlul balonului după ce a rămas singur cu portarul nostru. Prima schimbare a fost „letală”: Steliano Filip în locul lui Latovlevic, parcă la conservarea rezultatului.Ruşii au confirmat istoria şi ne-au furat ca în codru cu ajutorul unui arbitru bielorus penibil. După ce nu ne-a dat un penalty clar în minutul 70 la duelul dintre Andone şi Semenov, asistentul său a comis-o în prelungiri şi a stat cu fanionul jos, deşi Ozdoev era într-o evidentă poziţie de offside. Tuşierul e de obicei de vină la astfel de faze, dar la cât de evidentă a fost şi centralul Kulbakov putea să intervină, dacă voia.

Mai multe